Zdeněk Malý
před 3 dny
johoo, duchové promlouvají!
Jaroslav Dubský - alias Šílený Ánanda
před 2 dny
Ahoj Duchu Zdeňku Malý
Nehněvej se prosím na mně na starého a sklerotického dědu, když ani nevím kolik máš ve skutečnosti jmen a jak Tě mám nazvat, kdo vlastně jsi ? Ó vznešený Ardžuno potomku dávných a urozených mocných válečníků a dobyvatelů Árjů dobyvatelů světa, jak jsi vlastně stár a kolik ti je doopravdy let ? Kdo vlastně jsi a čím vlastně jsi ? Jsi necitelný kámen na cestě ? Jsi nerozumné zvíře ? Jsi rozumným člověkem rodu Homo Sapiens ? Anebo jsi všemocným Bohem ? Já to fakt nevím neb upadám zde ve zmatek i zmatek svého života 62 let a všech svých zkušeností svým stáŕím a své stařecké dětinkosti do té míry, že i když jsem tedy stár a nemocný a sklerotický, neb Tvého ducha mám velmi rád, protože je mé blbosti mého myšlení jeden z nejbližších, tedy prozraď mi prosím kdo vlastně jsi a čím jsi ? Jsi vrahem a ničitelem světa a jeho zlem kdo v konečné stanici našeho bytí nám smrtí bere život, anebo jsi andělem spásy kdo nám zrozením život dává, jsi zlem ničitelem ? Anebo jsi dobrem stvořitelem čím jsi ? Pohleď prosím na mne, neb stojím uprostřed líté bitvy dobra a zla a stojím zde velmi unaven zmaten a samý šrám a zranění, zborcený krví svou i svých nepřátel a veškerá neděje ze smyslu mého konání a bytí zde se ztrácí a zaniká. Jak mám dál bojovat tento boj ? Na čí stranu se mám připojit ? Na stranu dobra, anebo zla ? Jsem zmaten uprostřed této bitvy a velmi se trápím neb už přestávám mít schopnost rozlišovat mezi nepřáteli mezi dobrem a zlem a mezi ziskem a ztrátou ? Jak mohu zabít a zničit své příbuzné a své učitele a rodiče, kteří stojí na straně mích nepřátel ty kdo mne milovali a připravili mne pro tento boj ? Ty jimž jsem povinován láskou a úctou a pokorou k jejich kráse a moudrosti ? Čím mne bude vítězství, kterékoliv strany v tomto boji, když v něm zahyne a bude ztracen veškerý smysl a bytí a všechna krása světa ? Vždyť jaký pak bude smysl mého bytí ? S čím pak budu bojovat ? Čemu pak budu sloužit když zničím veškeré zlo světa, anebo když zničím všechno jeho dobro ? Pokud zničím všechno zlo světa zbude zde ještě vůbec nějaké dobro a nezničím tím tedy i veškeré dobro se zlem současně ? Prosím prozraď mi ó vznešený ty kdo jsi na mém bojovém voze velitelem, ačkoliv mu nevelíš protože já, Tvůj vozataj jsem ten kdo drží v ruce otěže spřežení našich válečných koní našeho vozu. Prosím prozraď mi kdo jsem a kdo jsi Ty a kdo vládne tomuto světu a zda je zde nějaká svobodná vůle či nikoliv. Prozraď mi prosím co mám učinit a jak se mám zachovat a co máḿ v čem spatřovat zda zlo, či dobro ? Zda smrt, či život ? A zda smysluplnost. nebo nesmysl všeho ?
Tak nevím Františku zda jsem dokázal zodpovědět na tvé otázky ? Já tu odpovědět znám protože jsem zjistil, že je nesmyslem se takto ptát, ale i já jsem se takto ptal a zjistil jsem, že žádná odpověď na takto položené otázky neexistuje a pokud existuje tak je taková, že ano i ne. Tedy vše je absolutně správně a vše je zároveň absolutně špatně.
Jen člověk o tomhle může rozhodnout a jen člověk má k tomu potřebné schopnosti. tedy rozhodnout co je správně a co dobře. Jen člověk má schopnost měnit svět a jen člověk svět mění, a jen člověk pokud chce a věří tomu, že má svobodnou vůli o tom rozhodnout tak pak o tom i rozhoduje. Bůh svět nemění protože ho stvořil a tím věci už dopředu určil a o všem rozhodl a to jak svět stvořil je bohužel nezměnitelné to je natolik dané a předurčené, že nám lidem nezbývá nic jiného jen to přijmout a to je zase ta pravá pokora před Bohem
. Jediná svobodná vůle a nepředurčenost jakou nám bůh lidem ponechal je hledat a nacházet odpovědi na otázky rozhoudnout sami bez jeho pomoci, co je dobrem a co je zlem abychom podle toho mohli žít a jednat a bychom podle toho po právu spravedlivě mohli bźt od boha odm+n+ni, anebo potrestáni. Musíš se ale Františku ptát jen sama sebe, protože Bůh chce, abys za to jak si odpovíš i přijal za to odpovědnost svúj smysl svého života, a bys tak za za to přijal i svou odměnu, anebo svůj trest. Bůh tuto odpověď ani sám nezná, protože se takto ani neptá. protože ví čím je a kdo je a miluje tento svět, protože ho i stvořil k obrazu svému a podle svých představ a netrápí se pro to, protože ví, že vůbec při své existenci vlastně ani neexistuje.
Je bohužel velikým paradigmatem světa a člověka obecně, že dostaneš vždy jen natolik smysluplnou odpověď, nakolik smysluplně se i zeptáš. Tedy abys dostal absolutně správnou odpověď musíš se absolutně správně ptát. Tedy aby jsi se mohl absolutně správně zeptat, tak potom už musíš tuto odpověď znát. Pokud budeš tuto odpověď znát nemusíš se ovšem ani vůbec ptát. Tedy pokud budeš hledat odpověď tak už jen tímto aktem si začneš i odpovídat. Ať chceš či nechceš tak už okamžikem svého narození se tedy zároveň ptáš i si zároveň odpovídáš a Tvé poznání světa i sebe sama, protože podle toho budeš i žít a je od toho odvislé tedy i to jak budeš sám sebou a světem, tedy Bohem trestán i odměňován. Tohle Bohužel změnit opravdu nelze protože takové je skutečné jediné Boží předurčení reality světa i Boha samotného a Taková je i Boží vůle. Můžeš za to Boha nenávidět, nadávat mu a prát se s ním, což ostatně lidé velmi často dělají. Ale bohu nezáleží na tom zda se s ním pereš, anebo mu nadáváš ale záleží mu na jediném a to je na tom jak Tě má odměnit, nebo potrestat a to jen na základě toho jak si zodpovíš na to co je dobrem a co je zlem a jak podle toho žít. A věř mi tato zdánlivě jednoduchá otázka jak vlastně žit a jak co hodnotit je opravdu velmi zapeklitá a odpovědět na ni správně není zas tak jednoduché jak se zdá a absolutně správně na ni odpovědět ani nelze, protože to dokáže jen Bůh sám a Bůh to ví a proto od Tebe očekává jen určitou míru správnosti odpovědi na tuto otázku, či otázky. Ale aby to zas nebylo pro Tebe tak jednoduché tak o tom co je ta správná úroveň znalostí, kterou potřebuješ mít svou odpovědí na jeho otázky tak tato úroveň Bohem zrovna na potvoru určená není a dřív nebo později se stane součástí toho jak se budeš ptát a i si odpovídat a na této úrovni a její správnosti velmi záleží protože takový bude pro tebe konečný boží soud jak velký trest, či odměna Tě od Boha čeká. Je mnoho lidí, kteří toto už nalezli a odpověděli jako to třeba dokázal Kristus a Budha ale ovšem i mnoho dalších zcela obyčejných a i dost hloupých a omezených smrtelníků a všichni tito bozi, či lidé za to byli Bohem opravdu spravedlivě odměněni. Já na to potřeboval skoro něco přes Padesát let svého života a Zdeněk Malý jen necelých dvacet let, tedy tolik kolik k tomu přibližně potřeboval sám Ramana Mahariši. Někdo ovšem to nezodpoví nikdy za celý svůj život ovšem pak bude bohem potrestán, či odměněn podle toho jaká byla jeho úroveň či znalost v okamžiku jeho smrti. Co k tomu dodat snad už vše potřebné bylo řečeno pokud ne tak se ptejte dál a budu se rád pokoušet Vám odpovídat.