Náklady ÚMČ Prahy 13 při vyklizení pozemku po bezdomovcích nám vyrazily dech

Tento prostor slouží výhradně k pokládání věcných dotazů; pro diskuze použijte prostor k tomu určený níže.

Moderátor: Martin Mojmír

Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Děkujeme. Tým interForum.cz
Odpovědět
ETIQ.CZ, z.s.
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od ETIQ.CZ, z.s. »

Toto je otevřené moderované diskuzní téma k článku publikovanému na projektu iniciativy ETIQ.CZ, z.s. duchdoby.cz:
   
Pokud budete mít k tématu věcný dotaz, můžete jej formou odpovědi položit, načež se Vám po splnění jednoduchých podmínek můžeme věnovat.

Diskuze byly z webu do fóra přesunuty ze dvou důvodů. Za 1. lepší ochrana proti spamu a za 2. optimalizace webu duchdoby.cz. Toto téma zůstává trvale otevřené, můžete zde eventuálně navázat. Pro interakci použijte tlačítko níže Odpovědět.
oldschooltrancer
Moderátor sekce
Moderátor sekce
Uživatelský avatar

Příspěvek od oldschooltrancer »

Nemohu si pomoci, ale uvedená cena se mi jeví jako nepřiměřeně vysoká. Z důvěryhodných zdrojů vím, že hodinová sazba např. elektromontážních prací u nejmenované energetické společnosti je v rozmezí 550 - 700 Kč. Montér z toho dostane cca 30%.
V případě, že za úklid chtěli 85 000, tak, pokud bychom to přepočetli dle hodinové sazby, bavíme se o cca 121 hodinách.
Dle jedné fotky nedokážu určit rozsah vyklizení a chápu, že nic příjemného to nebylo, nicméně co tam dělali tak dlouho?
Chápu i náklady za odvoz na skládku a skládku samotnou, ale tohle je, dle mého názoru, moc. Zajímalo by mě, na základě čeho byla cena určena.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Cena byla určena na základě dlouhodobé laxnosti rezidentů Prahy 13. Ti si volí darebáka Vodrážku stále dokola, aniž by je vůbec zajímalo, co tam dělá. Stačí, že se půjde odprezentovat občas k nějaké otevíračce parku nebo na čarodějnice, kde si zároveň postěžuje, jak jsou na něj někteří lidé zlí, a blbci ho znovu zvolí. Dělá nesmysly, kterými se zalíbí místním maminkám, pejskařům či ochlastům, ovšem to, co je skutečně důležité, jako je např. parkování nebo životní prostředí, to nikoho netrápí. Zkrátka ví, co na povrchní společnost působí.


K přečtení doporučím např. ještě tyto články:

# ÚMČ Prahy 13 se naváží do občanů na téma odpadků, aniž by si nejprve zametl před vlastním prahem -> https://www.duchdoby.cz/?p=27791
# Starosti se starostou MČ Prahy 13 Davidem Vodrážkou -> https://www.duchdoby.cz/?p=30127
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
ETIQ.CZ, z.s.
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od ETIQ.CZ, z.s. »

6.4.2024 nás prostřednictvím Facebooku oslovil zastupitel Prahy 13 a předseda místního sdružení Prahy 13 Tomáš Murňák, kterého údajně článek zaujal. Dohodli jsme se na schůzce za účelem dodání materiálů pro, ač to nebylo vysloveně potřeba, externí ověření některých publikovaných informací.

Účastnili jsme se tedy dvou setkání s místními Piráty v restauraci Mlejn v pražských Stodůlkách, kde nám bylo přislíbeno dodání dokumentů týkajících se fakturace za práci společně s prostorem v časopise STOP za Piráty pro jeden podpůrný tištěný článek. Ač dodání dokumentů trvalo poměrně dlouho (od 29.4.), nakonec Piráti svůj slib k 5.6. splnili a dokumenty dodali. Na prostor pro podpůrný článek ve STOPce se však stále ještě čeká...

Piráti prostřednictvím dodaných dokumentů a svých slov daly našim informacím publikovaným v článku za pravdu a my i na základě toho si můžeme dovolit vyslovit podezření, že ze strany ÚMČ Prahy 13 došlo a nejspíše i v mnoha jiných / dalších oblastech dochází k mnohonásobnému předražování zakázek. Peníze daňových poplatníků byly v případě tématu zcela jistě skutečně zpronevěřeny.

Článek Náklady ÚMČ Prahy 13 při vyklizení pozemku po bezdomovcích nám vyrazily dech budiž jedním z příkladů zpronevěřování peněz daňových poplatníků. V souvislosti s tím lze nyní rovněž sdělit, že ÚMČ Prahy 13 nejenže peníze má, má jich dokonce hodně, pokud si může dovolit je takovým způsobem rozhazovat. Fakticky problémy týkající se nedostatečné starostlivosti o životní prostředí v korelaci s odpadky na Praze 13 jsou řešitelné jen tím, že se přestane rozpočet ÚMČ Prahy 13 takto tunelovat. A jelikož je odpovědnou osobou za toto starosta David Vodrážka, jde toto zpronevěřování za ním.
----

Příloha: E-mail od T. Murňáka z 05.06.2024
ETIQ.CZ, z.s.
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od ETIQ.CZ, z.s. »

V rámci publikace článku a jeho rozšíření jsme se rozhodli na tento poukázat placenou inzercí v časopise STOP, která byla přesně dle našeho očekávání, ačkoli tato splňuje veškeré nutné záležitosti, zamítnuta. Zamítnuta byla jak inzerce nabízející úklidové služby nebo zajištění úklidových služeb naší iniciativou ETIQ.CZ, z.s. za zlomek ceny, kterou běžně platí ÚMČ Prahy 13 najatým firmám, tak i inzerce obyčejná týkající se úplně něčeho jiného - zprostředkovatelských služeb, které běžně STOPka jiným inzerentům tiskne. Podali jsme inzeráty dva na sobě nezávislé, abychom zjistili, jak se ÚMČ Prahy 13 zachová. Zamítnuty byly inzeráty oba. S výmluvami protože Böhm. Přikládáme vzájemnou komunikaci, obrázek nechť si udělá každý sám.
Martin Mojmír 19.03.2024 12:10 píše:Hezký den, paní Fořtová,

na základě tel. hovoru před chvilkou posílám vyplněné podací listy řádkové inzerce. Jedná se o dva na sobě nezávislé inzeráty do dvou následujících vydání. Cenu prosím sečtěte dohromady a vystavte jen jednu FA na zadavatele ETIQ.CZ, z.s. dle v dokumentech zadaných informací. Budu rád rovněž za potvrzení přijetí a info o vydání. Uhradím obratem.

V případě potřeby mě kontaktujte. Děkuji za spolupráci.

Obrázek

Obrázek
Martin Mojmír 21.03.2024 10:57 píše:Hezký den, paní Fořtová,

nemám od Vás žádnou odpověď. Bude možná inzerce v časopise STOP, nebo nebude?
Petra Fořtová - redakce STOP 22.03.2024 14:09 píše:Dobrý den, pane Böhme,

dnes jsem dostala informaci z grafického studia, že inzertní strana s řádkovou inzercí je již zcela naplněna.
Vzhledem k zaslání inzerce 19.3. již nebylo možné ji zařadit. (uzávěrka 11. 3.)
Inzerci do dalšího vydání předáme redakční radě, která se sejde během čtrnácti dní.

S pozdravem Petra Fořtová
Petra Fořtová
Redaktorka inzerce zpravodaje STOP
Úřad městské části Praha 13
Sluneční nám. 13/2580, 158 00 Praha 5
Tel. +420 235 011 229
Web: http://www.praha13.cz
E-mail : FortovaP@praha13.cz
Martin Mojmír 22.03.2024 14:13 píše:Hezký den, paní Fořtová,

budu počítat tedy s inzercí v číslech 5/2024 a 6/2024, ačkoli jste mi po telefonu 19.3. sdělila, že kapacitu ještě máte a proto jsem dokumenty poslal obratem.

Poprosím tedy zároveň o fakturu k proplacení.

Děkuji.
Petra Fořtová - redakce STOP 27.03.2024 18:00 píše:Vážený pane Böhme,

ze zasedání redakční rady zpravodaje STOP, které se konalo ve středu 27. 3. 2024 a kde se mimo jiné projednávalo zveřejnění Vašich dvou inzerátů vyplynulo následující:

1. Inzerát, který se týká úklidu nepořádku za poloviční ceny než radnice a zastavení papaláštví a korupce nemůže být otisknut.
Nevyplývá z něj jasně, které cílové skupině je určen (komu, kdo a jak bude co uklízet). Druhá část je má zcela zřetelný politický podtext.

2. Inzerát, který se týká mobilního tarifu za polovic může být otisknut. S podmínkou, že bude vymazána pasáž o referenčním kódu, po jehož zadání je možná další sleva.
Kód STOP 24 zcela jasně odkazuje na název zpravodaje a redakční rada jednoznačně nemůže nést odpovědnost za to, co bude případně následovat po jeho aktivaci.

Druhý inzerát můžeme otisknout v tomto znění:
Mobilní tarif za polovic nebo ještě méně?
Od operátora těžko. Od nás bez starostí. Obejdeme i závazky.
Vyberte si na www.mojeretence.cz.

Cena za tento inzerát v měsíci květen a červen je 545 Kč včetně DPH.
V případě Vašeho zájmu prosím o úhradu inzerce na účet č. 9021-2000875359/0800 VS 21115

S pozdravem
Petra Fořtová
Martin Mojmír 27.03.2024 21:17 píše:Drahá paní Fořtová,

samozřejmě jsem odpověď podobného typu očekával. Velmi bych se ze strany ÚMČ Prahy 13 divil normálnímu, racionálnímu průběhu. Inu k bodům:

1.
1.1. Cílovou skupinou jsou rezidenti Prahy 13, tzn. všichni příjemci časopisu STOP, neboť těchto lidí se daná událost s navazující naší zpětnou vazbou přímo týká. Toto je nanejvýše evidentní a logické.
1.2. Zadavatel ETIQ.CZ, z.s. je ryze apolitická nezisková iniciativa nepříslušná žádné konvenční politické straně či hnutí. Pokud se domníváte, že je tomu jinak, požádám Vás o konkretizaci v přímých souvislostech s dodáním přímých důkazů.

2. Referenční kód neznamená nic jiného než pro nás identifikaci poptávajícího. Z ref. kódu se máme dozvědět, odkud zájemce o službu přichází. Navíc ref. kód sníží za danou službu rezidentovi Prahy 13 cenu o uvedené procento, čili jej zvýhodní. To jen zvyšuje zajímavost inzerátu. Referenční kód je tedy pouze slevový kód. Že se jedná o pouze slevu, je z obsahu inzerátu jasně patrné. I toto je nanejvýše evidentní a logické.

3. Pokud nedodržujeme nějaká Vaše pravidla inzerce, požádám Vás tímto o jejich dodání, abychom si je mohli nastudovat a inzeráty dle nich příslušně upravit. Pokud je náš text v souladu s pravidly, anebo žádná pravidla inzerce neexistují, poprosím o nediskriminaci naší iniciativy dvojím metrem a naopak právě Vaše politické nekrytí námi domnělého papalášství a korupce v našem článku blíže nijak nespecifikovaných osob nebo municipalit. Pokud nic nekryjete, nebudete mít nejmenší problém inzeráty v naší podobě otisknout a nechat nás za to řádně zaplatit. Otiskněte oba naše inzeráty v zaslaném znění, v souvislosti s čím prosím o dodání platebních údajů, abychom se dostali již do čísel 5/2024 a 6/2024.

Předem děkuji za spolupráci.
Martin Mojmír 06.04.2024 01:54 píše:Hezký den, paní Fořtová,

neobdržel jsem od Vás dosud reakci. Mám tomu rozumět tak, že argumenty na mé podněty nemáte a inzeráty nebudou publikovány prostě jen tak proto? Tímto Vás o odpověď žádám v rámci Zákona č. 106/1999 Sb. (o svobodném přístupu k informacím), přičemž historii posílám v kopii zároveň na hlavní kontaktní údaj úřadu.
Mgr. Lucie Steinerová 17.04.2024 14:45 píše:Vážený pane Böhme,

zasílám odpověď na Váš dotaz, který nesplňuje náležitosti dle zákona o svobodném přístupu k informacím č.106/99 Sb. , proto jej považujeme za standardní komunikaci.

Na základě rozhodnutí Redakční rady jste odpověď na možnosti inzerce v časopisu STOP obdržel e-mailem 27.3. Dle Statutu má redakční rada právo rozhodnout o obsahu časopisu i inzerce.
Celé znění naleznete zde: Statutu pro vydávání regionálního zpravodaje STOP | Praha 13

S pozdravem

Mgr. Lucie Steinerová
Vedoucí odd. tisku a informací

Úřad MČ Praha 13
Sluneční nám. 2580/13
Praha 13
Tel.: 235 011 217
Mail: steineroval@praha13.cz
Web: www.praha13.cz
Martin Mojmír 17.04.2024 21:34 píše:Hezký den, paní Steinerová,

samozřejmě myslet si můžete, co chcete, to Vám nikdo nebere. Zákon o svobodě přístupu k informacím však hovoří jasně a Vaše odpověď včetně splnění termínu je s tímto zákonem v souladu.

De-facto jste mi poslala to, co paní Fořtová nedokázala - odkaz na „pravidla”. Rozumím tomu tedy tak, že inzerát týkající se nabídky úklidu za podstatně lepších cenových podmínek, než které zajišťuje úřad, nebude publikován prostě proto, že jste se tak rozhodli. I to je v pořádku, beru na vědomí. Časopis tedy slouží výhradně k účelům ÚMČ Prahy 13, tzn. současné vládní garnituře, a nikoli rezidentům Prahy 13. Děkuji za informaci. Proto také ta „autoritativní” pravidla...

Nyní, ačkoli jsme samozřejmě věděli, jak to s inzercí dopadne (překvapivě), máme podklady nikoli již na pouze názorový, nýbrž faktický obsah pro náš navazující článek. Za nás tedy, pokud k tomu nemáte co dodat, vše.
Jak můžeme vidět, ÚMČ Prahy 13 měří dvojím metrem. Zatímco jiní mohou inzerovat, my nemůžeme. Navíc celé to má ze strany ÚMČ Prahy 13 výhradně politický podtext. My se nicméně nevzdáváme. Jak bylo uvedeno, když to nejde placeně formou inzerce, upozorníme na problematiku předražených zakázek hold nepříjemnější formou a to tzv. opozičním článkem. Nyní zbývá se už jen dostat k jednání s Piráty o obsahu. Budeme o tom informovat.
----

Příloha: E-mailová komunikace s podacími listy řádkové inzerce
oldschooltrancer
Moderátor sekce
Moderátor sekce
Uživatelský avatar

Příspěvek od oldschooltrancer »

Petra Fořtová - redakce STOP 27.03.2024 18:00 píše píše:Nevyplývá z něj jasně, které cílové skupině je určen (komu, kdo a jak bude co uklízet). Druhá část je má zcela zřetelný politický podtext.
Ne, nevyplývá. Dle mého názoru a podle způsobu napsaného textu je to pouhé sdělení, nikoho nenapadá a nikoho nejmenuje.

Ke zbytku lze dodat pouze to, že pokud nemá člověk ten správný názor a nejde s davem, je systémem potrestán. Tu už tu ale bylo za socialismu.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Ano a to je přesně ono. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Při řešení inzerátů jsem dopředu samozřejmě věděl, jak to dopadne. Průchodem procesu jsme si jen ukázali, jak to funguje, což jen potvrdilo a převedlo moji hypotézu na fakt.

Pravidla inzerce v podobě záměrně nedefinovaného dvojího metru jsou diktátorská a nemají se svobodou slova a demokracií nic společného. Protože jinak by existovala definovaná, oboustranně závazná pravidla pro každého. Proto jsem také pravidla inzerce poptal poslat. A protože v čele ÚMČ Prahy 13 tleje přes 20 let člověk za ODS (SPOLU), toto mimo jiné rovněž prokazuje, že se nejedná o demokrata, nýbrž neobolševika. Je to šmejd každým coulem.

O článku a postupech je David Vodrážka pravidelně na Facebooku informován označováním, vše si může číst a eventuálně zasahovat. To přinejmenším nečiní, jakože by jako vrchní velitel „národního výboru” měl, tudíž primární odpovědnost v rámci úřadu spadá na něj.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Qestament
Řadový diskutér
Řadový diskutér
Uživatelský avatar

Příspěvek od Qestament »

Hmm, socialistický praktiky na úřadě a v ODS, jaký překvapení. Není nad kvalitní investigativní články. Ta cena za úklid je masakr.
Zmrdobijec odhalující a poukazující na nekompetenci, neschopnost, pokrytectví, alibismus a stupiditu jednotlivců a lidské společnosti jako takové. ;)
Odpovědět

Zpět na „Dotazy autorům jednotlivých konkrétních publikovaných článků“