Zápis z 4-2025 schůze výboru SVJ a KRK
Společenství vlastníků domu Janského/Přecechtělova 2234-2240, Praha 5,
IČO: 24126021
2. Únikové cesty v domech
Dnes 13. 3. 2025 došlo z důvodu spálení potravin k silnému zakouření domu 2234 a následnému výjezdu dvou požárních družstev. Na základě této skutečnosti bylo zjištěno, že jsou v únikových cestách ve všech jednotlivých domech umístěny různé věci vlastníků a nájemníků domu. Žádáme obyvatele/vlastníky, aby NEPRODLENĚ ODSTRANILI své věci ze společných prostor v domě, a to zejména z únikových cest. Udržovat volné únikové cesty nařizuje § 5 odstavec 1 písmeno b) zákona 133/85 Sb. ve znění pozdějších předpisů a § 11 odstavec 3 písmeno b) vyhlášky MV 246/2001 Sb. Pokud tak neučiní, věci budou na jejich náklady převezeny do externího skladu.
Jsem rád, že Výbor SVJ zase a opakovaně členy SVJ vyzývá k odstranění jejich věcí ze společných prostor, ovšem nechápu, proč nekonají. Tak snad, pokud vidím věci ve společných prostorech a členové SVJ je ani na opakovanou žádost neodstraní, má odstranění zajistit Výbor SVJ a to tak, že to sami jednotliví členové výboru odnesou, anebo to nechají vyklidit firmou a naúčtovat to bezohledným debilům na patře, no ne?
A když jsme u těch upozorňování na zákony v kontextu se závěrem týkajícím se informace o zákazu chození na lodžie, pak bych si dovolil představenstvu připomenout Zákon č. 101/2000 Sb. Zákon o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů a GDPR. Mám totiž svědectví několika domácností o předávání telefonních čísel jednotlivých vlastníků cizincům, kteří je mají navolávat s požadavkem podepsání zákazu chodit na lodžie. Výboru SVJ a KRK proto doporučuji nejprve zamést si před vlastním prahem. A členům SVJ rozmyslet si, komu své osobní údaje předávají.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.