Odmítnutí poskytnutí služby bez udání důvodu (O2)

Sem jsou přesouvána témata, která jsme jako iniciativa OVPS.CZ, z.s. založili nebo je převzali a řešíme je s Vámi a/nebo za Vás s příslušnými odpovědnými státními orgány či jinými institucemi a/nebo organizacemi.
Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší (N)etiketu, na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Provozovatelem projektu je OVPS.CZ, z.s.
Odpovědět
Martin Mojmír Böhm
Administrátor

Odmítnutí poskytnutí služby bez udání důvodu (O2)

Příspěvek od Martin Mojmír Böhm »

Mobilní operátor O2 odmítá bez udání důvodu přijmout mé mobilní číslo do své sítě a poskytnout na něj službu mobilního tarifu. To bez požadavku jakékoli slevy, prostě jen tak. Bude otevřen podnět ČTÚ s tím, že v rámci tohoto vlákna budu pravidelně a podrobně informovat, a to včetně veškerých případných souvislostí.

Přikládám (dnes do 23:59) střih důkazu z dnešního dne - 08.06.2026, kde mi toto bylo přímo potvrzeno. Přikládám též info k věci.
V české legislativě platí zásada svobody podnikání a smluvní volnosti, což znamená, že soukromá firma (včetně operátora) nás obecně nemusí přijmout jako svého zákazníka. Existují však přísná pravidla, která operátor při odmítnutí porušit nesmí.

Zákaz diskriminace a svévole

Podle rozhodnutí Ústavního soudu i zákona o ochraně spotřebitele nesmí být odmítnutí svévolné, nenávistné nebo diskriminační. Operátor vás nesmí odmítnout na základě rasy, pohlaví, národnosti, náboženství nebo zdravotního stavu. Pokud by vám odmítl poskytnout tarif zcela bezdůvodně, zatímco jinému zákazníkovi ve stejné situaci by ho dal, šlo by o nelegální diskriminaci spotřebitele.
S mobilním operátorem O2 momentálně mám v řešení v kontextu záležitost týkající se mě osobně (diskriminaci a svévoli), čili zkz účtet na rodné číslo, mě osobně co by zkz účet na IČO (s.r.o.) a dále pak paní Martiny Böhmové, kde rovněž je aktivní nějaká forma zákaznického blacklistu. Mobilní operátor O2 mi službu neodmítá poskytnout na základě rasy, pohlaví, národnosti, náboženství nebo zdravotního stavu. Odmítá mi ji poskytnout bez udání důvodu, což je patrné z přiloženého střihu hovoru. Nicméně toto neudání důvodu mi sděluje přes prostředníky. Za důvod očekávám, že bude použito domnělé porušení čl. 4.1.2. Všeobecných podmínek, což je nyní rozjednáno v rámci některých jiných zdejších témat a věci, kterou zde založenu ještě nemám a tato dnešní událost již důvodu tohoto založení zadává.

Než přikročím k ČTÚ ohledně dnešního „updatu“, dám do kupy ještě reakci na odpověď, kterou mi z O2 poslali před cca více než týdnem a shromáždím vše do tohoto tématu. Ať si nejprve ucelíme veškeré informace a můžeme navázat. Budu informovat.
Zangi pro 🔒 diskrétní kontakt: 10-9259-1559 | 🏠: ovps.cz, mojeretence.cz | 📱: 774888774 (hlavní v síti T-Mobile), 702021111 (v síti Vodafone), 608087777 (v síti O2). Na textové zprávy nemám kapacitu reagovat, použijte oficiální e-mail nebo zavolejte. Obtěžující (opakované a jinak vynucované) zprávy, resp. flooding bez reakce blokuji.
Odpovědět

Vrátit se na „mojeretence.cz proti šmejdům“