Proč neodpovídám(e) na Facebooku na příspěvky?

Než do fóra vložíte první příspěvek, přečtete si informace o jeho provozovateli a přijmete za vlastní zdejší (N)etiketu. Kromě uvedeného zde naleznete rovněž novinky a prostor pro věcné dotazy a/nebo připomínky.
Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Děkujeme. Tým fóra ETIQ.CZ, z.s.
Zamčeno
ETIQ.CZ, z.s.
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od ETIQ.CZ, z.s. »

Facebook se sociální sítí pouze nazývá. Ve skutečnosti jde o síť obchodní zaměřenou převážně na příjem z reklamy. Na společnost Meta (Facebook) se, jelikož tato není provozována státem a teprve ne státem českým, nevztahují práva na svobodné sdělování názorů a vyjadřování. Ne, na „sociální” síti Facebook právo na názor nemáte; nemáte ani právo na Facebook cokoli psát a teprve ne se místním příkazům, zákazům, blokacím apod. jakkoli právně nebo jinak bránit či domáhat. O tom, co na Facebooku můžete a nemůžete psát nebo sdílet, z pověření provozovatelů rozhodují jeho správci. Na Vaší účast se nevztahují žádná ústavní práva, jste podřízeni této sítě pravidlům, se kterými jste souhlasili, nemůžete s tím dělat vůbec nic.

To jsou hlavní důvody, proč na Facebooku jeho uživatelům od jisté doby odpovídáme pouze sporadicky a stručně, pokud tito požadují reakci, již je možné stručně napsat s tím, že zároveň nezáleží na tom, zda bude daná diskuze Facebookem zachována.

Na čem může záležet, přičemž daný uživatel vykazuje dle našeho posouzení dostatečnou kognitivní úroveň pro alespoň pochopení psaného textu, to kopírujeme do našeho fóra
, nad kterým máme zase my kontrolu. Pokud byste rádi obdrželi od nás na něco odpověď, je proto potřeba zeptat se nás ve fóru, a to konkrétně pod jednotlivým každým konkrétním příspěvkem / tématem. Do tohoto fóra se stačí zaregistrovat a poté po přihlášení prostřednictvím tlačítka Odpovědět reagovat, popř. si založit v příslušné kategorii nové téma. Pokud tak neučiníte, odpověď na svůj dotaz nedostanete, nebudeme se Vám nijak věnovat. Účastním(e) se diskuzí pouze relevantních a na určité (kognitivní) úrovni.

A v neposlední řadě také samozřejmě jde o to, že ačkoli příspěvky píšeme do mnoha různých skupin a stránek Facebooku, není v našich silách pečlivě všechny sledovat a stíhat ve všech reagovat nehledě na to, že se mnohé může zbytečně opakovat. Čili tím dalším důvodem je centralizace a tedy přehlednost konverzace, kterou jsme schopni zajistit pouze zde ve fóru. Tak tomu je a bude, přičemž děkujeme za pochopení.

Za iniciativu ETIQ.CZ, z.s.
Martin Mojmír Böhm
Zamčeno

Zpět na „Provozovatel, (n)etiketa, novinky, dotazy a připomínky“