Hysterie ve vláknech o retencích fóra Mobilmania.cz

Tento prostor slouží k obecným názorovým diskuzím, nemusí být námi sledován a striktně moderován.

Moderátor: Martin Mojmír

Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Děkujeme. Tým fóra ETIQ.CZ, z.s.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.

Příspěvek od Martin Mojmír »

Někteří správci MM se opakovaně vymlouvají na to, že moderování dělají zadarmo a ve vlastním volném čase.

Ano, tato práce bývá na bázi dobrovolnosti a jako služba společnosti se dělá zejména zadarmo a ve vlastním čase. Takový "argument" je však zavádějící až vysloveně absurdní v době, kdy je vůči některým uživatelům používán dvojí metr aneb na mě, kdo společnosti pomáhá, je vždy času dost, ale na jiné, kteří jedou pouze zisk, není. Kromě toho když jsem opakovaně nabídl pomoc, neboť já si na toto čas rád udělám, byl jsem odmítnut, viz výše.

Zamotávání se do vlastních lží je často opravdu až zoufale tragikomické. A takový je celý systém, takoví jsou lidé.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.

Administrátoři MM označili OT příspěvky jako OT. Jelikož admin sdělil veřejně prosbu o neprohlubování OT, odpověděl jsem mu rovněž veřejně vlastní prosbou na zodpovězení jednoduchého dotazu. Ukážeme si tímto, jak správa nedokáže na toto vzhledem k evidentním důvodům reagovat.

Obrázek

Teď už to nejde ani jinak, než se nad tou nekompetentností a morální zkorumpovaností bavit aneb všichni se mě bojí...
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.

Uživatel Antiradary BEL od dnešního dne již nemá v profilu reklamu na jeho byznys. Uživateli však reklama na antiradary BEL setrvává v názvu nicku. Dnes jsem od moderátora fóra 5uch obdržel další urážlivý text:

Obrázek

Na tento urážlivý text ode mne obdržel moderátor 5uch následující odpověď:

Obrázek
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.

Zdá se, že jsme k teorii o nekalých úmyslech CNC jen blíže a blíže, moderátor svými slovy v podstatě potvrzuje používání dvojího metru.

Obrázek

Opět se potvrzuje, že pravidla jsou tu jen pro někoho, přičemž moderátor mne zvesela uráží dál. Patrně mohu být rád, že smím vůbec do fóra něco psát. Moderátor 5uch mi v podstatě tímto přímo zodpověděl můj dotaz položený administrátorovi, který mi, ačkoli dotaz četl, neodpověděl. Neodpověděl mi na to, jelikož mi na to nemá co odpovědět. A protože se se mnou nechce / nemůže na toto téma bavit, mohl se takto schovat za moderátora.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.

Uživatel Antiradary BEL již sice nemá v profilu odkaz na svůj komerční projekt, nicméně stále se jmenuje Antiradary BEL. Pořád stojí mimo pravidla Superfóra s pokračující evidentní podporou / tolerancí správy fóra. Přitom je možné věc vyřešit během chvilky - jeho přejmenováním.

O dvojím metru jsme si toho tady pověděli už dost, to bylo opakovaně prokázáno. Kontext v příkladu s uživatelem Antiradary BEL můžeme uzavřít. Ponecháme si ale ještě otevřeného moderátora 5uch, jenž zkrátka prostě chce dělat problémy tím, že mě bude nadále trollit. Místní správě fóra to buď nevadí, anebo v horším případě je možné, že je k tomu 5uch i pověřován. Tak je mi jasné, že v interním chatu se tomu mohou i společně smát. Ostatně to bývá běžná praxe. Jenže uživatelé fóra se začínají pomalu smát také. Nikoli však mně, ale správě fóra.

Naše autorita co by ETIQ.CZ, z.s. s projektem mojeretence.cz je prověřena už nejen slovy a činy, ale i časem (fungujeme úspěšně čtvrtým rokem); každý tak si může snadno ověřit, kde se nachází pravda a kde lež. Na webu jsme rovněž zavedli kategorii Reference, kde už celkem je něco přes sto pouze pětihvězdičkových doporučení (tzn. žádné čtyř, tří, dvou nebo jednohvězdičkové, ale jsme skutečně na 100 procentech). Reference jsou přímo přes Google nebo Facebook, tedy bez možnosti z naší strany jakéhokoli ovlivnění nebo napsání si jich sami. Ostatně podobné „sračky” jsme si užili s kolegou v mé bývalé firmě NETIO Solutions s.r.o. (NETIO.CZ), kde se ze začátku do nás také obouvali blbci, tehdy na webu Webtrh.cz. NETIO.CZ ovšem je komerční projekt, zatímco mojeretence.cz nikoliv. A NETIO.CZ už od roku 2020 součástí nejsem. Vypadá to, že zkrátka každý nějaký projekt se při svém začátku musí prosadit, k čemuž neoddělitelně patří střet s blbci z řad závistivých trollů či jiných individuí.

Moderátor 5uch si rozdělil téma za účelem trollení

Moderátor Superfóra se rozhodl místo jinak běžného označení nadbytečných příspěvků jako off-topic nebo jejich přesunů do stínového neveřejného tématu pro správu fóra téma tentokrát rozdělit za účelem mě trollit. To přes to, že mi sám do SZ napsal, že jsem rozumný a racionální člověk. Těžko říci, když ví, že jsem rozumný a racionální člověk, jak jej mohlo napadnout, že ze sebe opět jen neudělá hlupáka... Viz výše a níže:

Obrázek

Obrázek
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.

V předchozím příspěvku jsem psal o smání se správě fóra uživateli. Sdílím proto s odkazem, než to smažou... Pobavila i nesdílená SZ...

Obrázek

Myslím si, že by bylo dobré začít se už chovat slušně. Pocit arogance moci může být příjemný, ovšem ne pokaždé se vyplatí. A zvlášť tehdy, pokud je uplatňována vůči uživateli, který si na nějakém ranku nepotrpí a je mu úplně jedno, zda třeba ban dostane, nebo ne. Mimochodem pokud ban ještě třeba dostanu, do fóra se samozřejmě mohu vrátit s jiným nickem i IP adresou, ale co především, publikuji sem i trošku větší kompra, která mám poukládaná a to nikoli jen na moderátory, ale tentokrát administrátory. A že každý, kdo mě zná, ví, že neblafuji. Čili znovu - stačí se pouze chovat férově a slušně.
Odpovědět

Zpět na „Názorové a případné ostatní diskuse, které se jinam nehodí“