Dnes dorazila odpověď od nikoli Jindřicha Rajchla, nýbrž Jiřího Rajchla, ačkoli v kontaktech u e-mailové adresy jsem viděl jméno Jindřich.
JUDr.Jiří Rajchl píše:Dobrý den,
především zdůrazňuji, že nejsem Jindřich Rajchl, ale Jiří Rajchl. Uvedenou problematikou se vůbec nezabývám. Na nějakém dezinformačním webu je údajně uvedeno nepravdivě moje jméno Jiří Rajchl, namísto údajného skutečného autora. Již jsme požádali o opravu, ale jak bývá u těchto webů obvyklé, zatím marně. Nemám zřízen ani žádný facebookový profil. Případně se proto obraťte na skutečného autora článku.
S pozdravem JUDr. Jiří Rajchl
Jiří Rajchl píše, že na nějakém dezinformačním webu je údajně uvedeno jeho jméno, ovšem přísahal bych, že jsem viděl jméno Jindřich Rajchl uvedené na některém z webů Seznamu. Toto se po mém opětovném vyhledání zdá být opraveno.
Na skutečného autora článku se nicméně po zjištění skutečností níže obracet již nebudu.
JUDr.Jindřich Rajchl píše:Dnes jsem dostal od jedné zdravotní sestry informaci, že se v mnoha centrech očkuje prošlými vakcínami a že jich jsou na skladě ještě tisíce.
Prostě jsou rozhodnutí napíchat to do lidí za každou cenu. Pokud už někdo půjde na vakcínu, tak mu alespoň dejte tip, ať si to raději zkontroluje.
EDIT: Ano, vím, že EMA prodloužila formálně expiraci o 3 měsíce, ale to je pro mě zcela neakceptovatelný krok. Co kdyby třeba Státní zemědělská a potravinářská inspekce prodloužila trvanlivost jogurtu o 3 měsíce? Taky byste si ho dali? Realita je taková, že to jen a pouze potvrzuje, že EMA jde výrobcům vakcín naprosto na ruku. Nestačili to do lidí napíchat do listopadu, tak jim prostě dali další 3 měsíce, aby to nemuseli vylít do kanálu. Za mě je tohle naprosto mimo.
Zdroj:
https://www.facebook.com/jindrich.rajch ... 6128358647
Jindřich Rajchl se zdiskreditoval dříve, než jsem očekával. Uvedeme si několik důvodů:
# Rajchl se odvolává na tvrzení nějaké zdravotní sestry, jejíž identifikaci nevyslovuje.
# Rozhodnutí napíchat do lidí vakcíny za každou cenu jsou; je však velmi nepravděpodobné, že by tomu tak bylo z tohoto důvodu. Naopak kdyby byly prošlé vakcíny v této souvislosti opravdu problém, vylity a dokoupeny náhradní by naopak spíše byly ať už jen z důvodu možnosti dalšího nákupu.
# Srovnávání expirací vakcín s jogurty je vzhledem k rozdílnosti povahy produktů zavádějící.
# Tvrzení o potvrzení EMA na základě výše uvedeného, že jde výrobcům na ruku, zní velmi zaujatě.
Vzhledem k uvedenému ruším svůj zájem do věci jakkoli aktivněji vstupovat. Na takové úrovni s dotyčným jednat nebudu.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.