Miliony do (k)análu! Budeme 25.11.2024 legitimizovat podvod, nebo „jen” nehospodárnost?
Moderátor: Martin Mojmír
Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Děkujeme. Tým interForum.cz
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Děkujeme. Tým interForum.cz
- jb-kamarad
- Nový diskutér
1) Nikde nezaznělo, že jen na lešení a výkopech ušetříme 3 100 000 Kč. Potenciál nálezu byl uveden s ohledem na pronájem lešení, částku za zábory a odvoz sutě. Znovu uvádím, že na kontrolu jsem měl naprosté minimum času a projektovou dokumentaci jsem viděl poprvé.
2) Prohlížel jsem pouze jednu nabídku (tu nejlevnější) a bohužel není v mých silách ověřovat každou položku, správnost výměr, její cenu dle ceníku a porovnat s cenou v předložené nabídce. I proto p. Böhm napsal to, co napsal. Ač jsem při kontrole plně nevnímal debatu zúčastněných, bylo několikrát řečeno, že v rozpočtu je uvažováno s odvozem zeminy, ale rovněž je uveden zábor pozemků na odložení zeminy. Následně bylo potvrzeno, že zemina se odvážet nebude a pokud, jen v nezbytně nutném množství.
3) Byl jsem poučen, co jsou zábory. Za toto děkuji, ale věděl jsem to již dříve. Se zábory (výpočet plochy, sazba za m2 a den, doba trvání) se potýkám dlouhodobě a vždy je z mé strany navrhováno řešit dle faktury města / obce po dokončení stavby. Rovněž je mi naprosto jasné, že tzv. zařízení staveniště bude na místě stavby po celou dobu a proto i tyto zábory musí být hrazeny.
4) Opakovaně doporučuji řešit zábory dle skutečnosti a nakládání zeminy a její odvoz přepočítat. Lešení je evergreen, rozumím i tomu, že je nutná ochranná síť.
https://www.chladekfch.cz/cenik-pujcovny-leseni/
https://www.lemoscz.cz/ceny-pujcovneho-leseni.html
A z Prahy: https://leseni-praha.com/2-leseni-pujco ... praha.aspx
https://lesenar.cz/cenik/
Za mne je to k dané věci vše.
2) Prohlížel jsem pouze jednu nabídku (tu nejlevnější) a bohužel není v mých silách ověřovat každou položku, správnost výměr, její cenu dle ceníku a porovnat s cenou v předložené nabídce. I proto p. Böhm napsal to, co napsal. Ač jsem při kontrole plně nevnímal debatu zúčastněných, bylo několikrát řečeno, že v rozpočtu je uvažováno s odvozem zeminy, ale rovněž je uveden zábor pozemků na odložení zeminy. Následně bylo potvrzeno, že zemina se odvážet nebude a pokud, jen v nezbytně nutném množství.
3) Byl jsem poučen, co jsou zábory. Za toto děkuji, ale věděl jsem to již dříve. Se zábory (výpočet plochy, sazba za m2 a den, doba trvání) se potýkám dlouhodobě a vždy je z mé strany navrhováno řešit dle faktury města / obce po dokončení stavby. Rovněž je mi naprosto jasné, že tzv. zařízení staveniště bude na místě stavby po celou dobu a proto i tyto zábory musí být hrazeny.
4) Opakovaně doporučuji řešit zábory dle skutečnosti a nakládání zeminy a její odvoz přepočítat. Lešení je evergreen, rozumím i tomu, že je nutná ochranná síť.
https://www.chladekfch.cz/cenik-pujcovny-leseni/
https://www.lemoscz.cz/ceny-pujcovneho-leseni.html
A z Prahy: https://leseni-praha.com/2-leseni-pujco ... praha.aspx
https://lesenar.cz/cenik/
Za mne je to k dané věci vše.
- jb-kamarad
- Nový diskutér
1) Ještě drobnost, výběrové řízení mělo být veřejné.
2) Stavební výtah obvykle není součástí ceny za lešení.
3) Jsem zvědav, jak budou hlídat zábory a kolik peněz tedy počítají. Cena je 10 Kč/m2 a den i v Praze!
2) Stavební výtah obvykle není součástí ceny za lešení.
3) Jsem zvědav, jak budou hlídat zábory a kolik peněz tedy počítají. Cena je 10 Kč/m2 a den i v Praze!
- Martin Mojmír
- ETIQ.CZ, z.s.
Díky ti, Jirko, za odpověď. Včera nicméně ze shromáždění členů SVJ vyplynulo, že z přítomných 59,92 % vlastníků na tomto shromáždění to 7,65 % možná trošku zaujalo, avšak 92,35 % členů určitě nezajímá. V kontextu s našimi aktuálními stanovami ze zbylého nepřítomného zbytku 40,08 % to nezajímá 100 %. Ze 100 % členů SVJ to tedy nezajímá celých 95,42 % členů. A těchto 95,42 % členů bylo tedy v podstatě pro Výborem s KRK připravenou předmětnou revitalizaci, což se rovná, že tato revitalizace byla zároveň schválena. Vzpomínáš si na „statistiku Hnutí Zeitgeist 96 %”? Je pozoruhodné, že toto číslo nám tak nějak vychází i zde, že? Podobnost čistě náhodná? Myslím si, že teď už není příliš co řešit. Nebo ano? Neodpovídej, v kontextu článku a navazujících dat zde je to off-topic. Věcné je to nicméně pro použití do naší dílčí nejmenované studie, jež je tímto také uzavřena.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
- Qestament
- Řadový diskutér
Tak už můžu psát, když jsi to odemkl?
Na lidi nefungujou fakta a už vůbec ne ty vědecký. Na lidi fungujou emoce. Volby hodně ovlivňuje syndrom oběti. Cílový subkjekt může být zmrd jak chce, ale když se postaví do role oběti a bude se vydávat za chudáka s prezentací jako hodně úsilí a práce, byť jakkoli debilní, tak to nedáš. Bureš udělal vlastně to samý a teď to dělá Fiala. Ne rozum,ale emoce! V podstatě jak říkáš vem lidem pár předmětů ze zš a jsou zpátky na úrovni jako při výlezu z jeskyně. Jako ale jinak jsi to stejně udělat nemohl.
Mezi tím jsem si dojel všechny materiály. Jako je toho dost, ale kromě toho cílení nemám co vytknout. Tady není co vytknout, je to vynikající datová práce! Jsi ale v pozici při který to nemáš zapotřebí a takhle jako ty to nikdo nedělá. Znám to jenom z vědecké obce. Takže jo, chápu. Jinak to stejně nešlo. Prostě předlož fakta, otevři možnost dovzdělání a informování a máš všechno, co udělat lze. "Můžu ti otevřít dveře, vejít ale už musí každý sám." Tak máš čistý svědomí, žes udělal všechno. Nikdo jiný neudělal vůbec nic.
Kolik lidí z baráku něco zajímá a něco někdy udělalo?
Na lidi nefungujou fakta a už vůbec ne ty vědecký. Na lidi fungujou emoce. Volby hodně ovlivňuje syndrom oběti. Cílový subkjekt může být zmrd jak chce, ale když se postaví do role oběti a bude se vydávat za chudáka s prezentací jako hodně úsilí a práce, byť jakkoli debilní, tak to nedáš. Bureš udělal vlastně to samý a teď to dělá Fiala. Ne rozum,ale emoce! V podstatě jak říkáš vem lidem pár předmětů ze zš a jsou zpátky na úrovni jako při výlezu z jeskyně. Jako ale jinak jsi to stejně udělat nemohl.
Mezi tím jsem si dojel všechny materiály. Jako je toho dost, ale kromě toho cílení nemám co vytknout. Tady není co vytknout, je to vynikající datová práce! Jsi ale v pozici při který to nemáš zapotřebí a takhle jako ty to nikdo nedělá. Znám to jenom z vědecké obce. Takže jo, chápu. Jinak to stejně nešlo. Prostě předlož fakta, otevři možnost dovzdělání a informování a máš všechno, co udělat lze. "Můžu ti otevřít dveře, vejít ale už musí každý sám." Tak máš čistý svědomí, žes udělal všechno. Nikdo jiný neudělal vůbec nic.
Kolik lidí z baráku něco zajímá a něco někdy udělalo?
Zmrdobijec odhalující a poukazující na nekompetenci, neschopnost, pokrytectví, alibismus a stupiditu jednotlivců a lidské společnosti jako takové.
- Martin Mojmír
- ETIQ.CZ, z.s.
Ano, téma jsem odemkl pro diskuzi komukoliv už včera. Se svými dotazy se může zde nyní zapojit kdokoliv a v jakékoli formě. Vlastně mi včera ve 21:46 jedna věc přišla přes kontaktní formulář duchdoby.cz. Do teď jsem to nepochopil... Samozřejmě si to vykládám jako navazující myoklonus na mé vystoupení na shromáždění, s předmětem sdělení to nemá nic společného.
Ke tvému dotazu. Když mám zodpovědět otevřeně a neformálně, tak kromě lezení mi do zadku neudělal samostatně kromě jediné osoby nikdo vůbec nic. Za největší fail považuji ty, kteří nechodí na shromáždění. Vůbec mi nevadí a neřeším členy pro revitalizaci. Takové chování je člověku za daných okolností de-facto přirozené. Ti si na to musí přijít sami. Vadí mi alibismus a pokrytectví těch, co se tváří, jakože rozumí a souhlasí s tebou, ale právě neudělají reálně nikdy nic. Ačkoli i to je člověku přirozené, resp. byl tak prostředím vychován.
Od: Michaela Pretlová <m********@gmail.com>
Předmět: Zmrdi a vohnouti
Zpráva:
Vážený pane Böhme,
V první řadě bych Vás chtěla požádat aby jste sám osobně přišel vysvětlit mé 7lete dceři proč je její otec a zmrd a vohnout.
Jako s tím teď přišla ze školy s pláčem, narovinu Vám můžu říct, že o Vašich stránkách jsem v životě neslyšela až dnes, to ale není až tak podstatné jako mé znechucení Vašeho veřejného vyjadřování a mého momentálního vzteku vůči Vám.. Nedovolím aby má dcera plakala kvůli kvůli Vašemu nevhodnému vyjadřování.
Tímto Vás tedy žádám o stažení a vysvětlení. Jistě víte kde bydlíme.
Přeji pěkný večer Pretlová
----
Tento mail byl odeslán prostřednictvím kontaktního formuláře z DuchDoby.CZ (https://www.duchdoby.cz)
Ke tvému dotazu. Když mám zodpovědět otevřeně a neformálně, tak kromě lezení mi do zadku neudělal samostatně kromě jediné osoby nikdo vůbec nic. Za největší fail považuji ty, kteří nechodí na shromáždění. Vůbec mi nevadí a neřeším členy pro revitalizaci. Takové chování je člověku za daných okolností de-facto přirozené. Ti si na to musí přijít sami. Vadí mi alibismus a pokrytectví těch, co se tváří, jakože rozumí a souhlasí s tebou, ale právě neudělají reálně nikdy nic. Ačkoli i to je člověku přirozené, resp. byl tak prostředím vychován.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
- Qestament
- Řadový diskutér
Tak ta výzva je dobrej bizár. Budeš na to nějak reagovat?
Tys vystoupil na shromáždění? Tak to mě zajímá, máš z toho záznam?
Tys vystoupil na shromáždění? Tak to mě zajímá, máš z toho záznam?
Zmrdobijec odhalující a poukazující na nekompetenci, neschopnost, pokrytectví, alibismus a stupiditu jednotlivců a lidské společnosti jako takové.
- Martin Mojmír
- ETIQ.CZ, z.s.
Ne.
SZ.
Teď musím dohnat docela dost nahromaděné práce. Celá tato šaškárna mi způsobila aktivní finanční únik kolem 50 a pasivní kolem 120k, takže jestli budu něco v této věci ještě řešit, tak nejdřív po novém roce. Primární cíl, jímž byla ochrana mé nemovitosti pro případ budoucího problému, byl splněn.
- Qestament
- Řadový diskutér
Ten bankéř co tam lidem vmáčkl to, že vlastně máš pravdu a budou ručit byty a ty rizika jak říkáš, že tam jsou, ten je z výboru? Pochopil jsem to dobře? Protože on to udělal šikovně. Před lidmi vysloveně ti dal za pravdu, čímž to na co máš ty advokátní rozbory potvrdil a namanipuloval to na to, že s tím i s plným vědomím souhlasili. Což pokud mají nahraný tak pak je to výslovný souhlas, v kontextu je to výslovný souhlas a vzatím na vědomí, že ti lidi souhlasí a jdou do všeho i přes ty milionový průsery, o kterých píšeš, že je jim to vlastně u prdele, že je jim u prdele i ty vchody před 10 lety i ty teď, že prostě na to svj sere na všechno úplně a pak si s vámi můžou výbor s krk legálně dělat, co chtěj a neuděláš s tím v tomhle případě nic ani přes právníky. teda uděláš, ale snižuje to dost podstatně šanci na úspěch u soudu pokud bys to napadl.
- Martin Mojmír
- ETIQ.CZ, z.s.
Myslím, že je z KRK. Což je vlastně totéž... A ano, jsem si toho vědom, už mi to řekl i advokát. A i díky tobě to mám z více zdrojů.
Kvalitně připravená lest. Skamarádit si členy SVJ, potykat si, pomluvit Böhma, takto přes emoce to je s většinou lidí jisté.
Pokud by se toto napadlo, tak jelikož ještě není judikát, je to v tuto chvílí díky této akci 50:50. A když půjdeš do něčeho takového a za roky prohraješ, mohou tě udělat na křiváku. Na této korektní medializaci nemohou nic, ale za křivák v aktivním řízení z mé strany by právě už mohli. Ono vzhledem k charakteru celé věci jsme se shodli, že bych to nejspíš stejně nakonec vyhrál, ale prvoinstanční soudy z pohodlnosti zamítají všechno, čili až pak to řeší ty vyšší. Zabere to tedy spoustu let, peněz i práce s nejistým výsledkem. Předběžné opatření nedostanu, revitalizace bude dávno hotová a co si kdo vezme z darebáků kromě 4,5 jejich platů z funkcí a podmínek? Kdyby to bylo vzaté jako podvod org. skupiny, je to na 8 let. Mám i přímé přiznání tohoto vědomí předsedkyně výboru. Jenže, jak píšeš, SVJ to vysloveně chce i přes ty „ztráty” a Výbor s KRK to uhrají na blbost a na to jsou pojištění. To jsme už spolu probírali.
Největší smysl to do dosavadního stavu mělo z pohledu budoucí ochrany mé nemovitosti. Když dojde na nejhorší, ručit budou zejména ti, co souhlasili, pak jde brambor za dle stanov souhlasícími mlčícími a nakonec jdu na řadu já, který ovšem splnil nutnost takzvaného „udělání vše, co je v mých silách toto nedovolit,” vlivem čehož se mi „spoluúčast” nejspíš vyhne. Teď mě to několik tisíc stálo, v budoucnu při opravdu případném problému ale je dost možné, že budu případného vymáhání ručení jako jediný z SVJ zcela zproštěn. Takto mi to poradila známá již před prvním pokusem o revitalizaci a od té doby to dělám. Protože jsem to věděl. Já v této chvílí mám splněno a nemám co dál řešit. Ostatní si za svůj případný budoucí problém mohou sami.
SVJ je teď v přesvědčení, že jsem prohrál. Ono to tak ale není. Revitalizaci ano, tu jsem „prohrál”. Princip, účel a záměr věci ale ne...
Kvalitně připravená lest. Skamarádit si členy SVJ, potykat si, pomluvit Böhma, takto přes emoce to je s většinou lidí jisté.
Pokud by se toto napadlo, tak jelikož ještě není judikát, je to v tuto chvílí díky této akci 50:50. A když půjdeš do něčeho takového a za roky prohraješ, mohou tě udělat na křiváku. Na této korektní medializaci nemohou nic, ale za křivák v aktivním řízení z mé strany by právě už mohli. Ono vzhledem k charakteru celé věci jsme se shodli, že bych to nejspíš stejně nakonec vyhrál, ale prvoinstanční soudy z pohodlnosti zamítají všechno, čili až pak to řeší ty vyšší. Zabere to tedy spoustu let, peněz i práce s nejistým výsledkem. Předběžné opatření nedostanu, revitalizace bude dávno hotová a co si kdo vezme z darebáků kromě 4,5 jejich platů z funkcí a podmínek? Kdyby to bylo vzaté jako podvod org. skupiny, je to na 8 let. Mám i přímé přiznání tohoto vědomí předsedkyně výboru. Jenže, jak píšeš, SVJ to vysloveně chce i přes ty „ztráty” a Výbor s KRK to uhrají na blbost a na to jsou pojištění. To jsme už spolu probírali.
Největší smysl to do dosavadního stavu mělo z pohledu budoucí ochrany mé nemovitosti. Když dojde na nejhorší, ručit budou zejména ti, co souhlasili, pak jde brambor za dle stanov souhlasícími mlčícími a nakonec jdu na řadu já, který ovšem splnil nutnost takzvaného „udělání vše, co je v mých silách toto nedovolit,” vlivem čehož se mi „spoluúčast” nejspíš vyhne. Teď mě to několik tisíc stálo, v budoucnu při opravdu případném problému ale je dost možné, že budu případného vymáhání ručení jako jediný z SVJ zcela zproštěn. Takto mi to poradila známá již před prvním pokusem o revitalizaci a od té doby to dělám. Protože jsem to věděl. Já v této chvílí mám splněno a nemám co dál řešit. Ostatní si za svůj případný budoucí problém mohou sami.
SVJ je teď v přesvědčení, že jsem prohrál. Ono to tak ale není. Revitalizaci ano, tu jsem „prohrál”. Princip, účel a záměr věci ale ne...
- Qestament
- Řadový diskutér
Jo. Hele podobný sračky se řeší všude. Aspoň tam nemáte slimáky jako tady v Berlíně. Tady podobný věci co řešíš ty bys už fakt neřešil. Je tu čím dál víc no-go zón a řešíš jestli tu ulici projdeš bez úhony na zdraví nebo ne. Jestli chceš vidět fakt blbce, tak jsou to Němci. Přijeď se podívat.
- Martin Mojmír
- ETIQ.CZ, z.s.
Asi ani ne, děkuji.
- Qestament
- Řadový diskutér
No a co teď bude se dít u vás? Ještě něco budeš dělat, nebo to je všechno?