Obelhaná Jana Procházková zaměstnanci O2, vyřešeno snížením ceny

Pomáháme potřebným při řešení jejich situací týkajících se negativních zkušeností s mobilními operátory.
Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší (N)etiketu, na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Provozovatelem projektu je OVPS.CZ, z.s.
Odpovědět
Martin Mojmír
Administrátor

Obelhaná Jana Procházková zaměstnanci O2, vyřešeno snížením ceny

Příspěvek od Martin Mojmír »

Záznam z rozhovoru s paní Janou Procházkovou 1 - analýza

# Platbu 99 Kč za router a 69 Kč za set-top-box = 10.080 Kč za 5 let při měsíčních splátkách klientce dýler O2 neoznámil.
# Klientce nikdo nevysvětlil, že nemusí mít internet optický, že může mít i kabelový.
# Neodborné, placené (500 Kč) zapojení internetu nepřipraveného technika (tento poplatek není nutný, lze jej neúčtovat).
# Nefunkčnost televize O2 - prodej staršího typu set-top-boxu.
# „My Vám dáme set-top-box nový, ale budete platit oba. Starý i nový.”
# Jsme schopní zařídit vrácení zařízení bez nutnosti je doplatit a snížit náklady za služby O2 o polovinu.
# Zaměstnanci O2 klientce neřekli, že nemusí za televizi platit a dali jí Oneplay Komfort. Vyhráli, klientka si jej zatím ponechává.
# Nespokojených, rozhořčených klientů s O2 je ve stejném domě více.
# Cenu za služby O2 můžeme snížit o cca polovinu.
# Někteří zaměstnanci O2 se klientům O2 posmívají.
# Co s odkoupenými zařízeními? Prodat, jinak asi nic moc...
# Pracovník O2 lhal, že jiné zařízení než to od O2 nebude klientce fungovat.
# Předražené zařízení od O2 už vracet nebudeme, snížíme ale ceny za služby.

Záznam z rozhovoru s paní Janou Procházkovou 2 - vyřešení

# Operátor dal klientce dárek v podobě HBO na chvilku zdarma za to, že měla s O2 potíže.
# Zaměstnanci kamuflovali službu na měsíc zdarma, na kterou má nárok téměř každý, za dárek a tím dělali ze zákazníka hlupáka.

Jak jsme snížili cenu a kolik paní Procházkové ušetřili

Obrázek

Přitom kdyby paní Procházkovou neodrbali pracovníci O2, paní by neměla důvod si naši službu na internetu vyhledat a zaplatila by O2 více.

Dodatečná nabídka možnosti snížení ceny

I po našem vyřešení / snížení cen paní Procházková platí nyní televizi Oneplay Komfort v ceně 149 Kč. TV Oneplay Komfort je placená varianta televize zejména kvůli programu VOYO. Paní Procházková si dle svých slov VOYO zapne pouze občas. Mohu nabídnout změnu TV Oneplay Komfort na variantu TV Oneplay K Internetu, která je bez VOYO a několika dalších dodatečných programů zdarma. Zde jsou rozdíly mezi těmito dvěma variantami.

TV Oneplay K Internetu za 0 Kč měsíčně :arrow: informace ZDE
Tv Oneplay Komfort za 149 Kč měsíčně :arrow: informace ZDE

V případě zájmu je možné mi dát vědět, anebo si může zrušit přes linku sama. Nutno nezapomenout, že nastavené slevy jsou platné po dobu 2 let a je proto třeba, nemá-li se zdražit, řešit to alespň měsíc před jejich skončením, tzn. nejlépe kolem 23.9.2027.
Zangi pro 🔒 diskrétní kontakt: 10-9259-1559 | 🏠: ovps.cz, mojeretence.cz | 📱: 774888774 (hlavní v síti T-Mobile), 702021111 (v síti Vodafone). Na SMS ani jiné textové zprávy je mi líto, ale nemám kapacitu reagovat, použijte oficiální e-mail nebo zavolejte. Obtěžující (opakované a jinak vynucované) zprávy, resp. flooding blokuji.
oldschooltrancer
Moderátor

Re: Obelhaná Jana Procházková zaměstnanci O2, vyřešeno snížením ceny

Příspěvek od oldschooltrancer »

Tento příspěvek jsem zvažoval napsat i na MM, ale jsem tam napadán, označován za užitečného idiota a fake profil Raziela, proto to neudělám. Je mi líto...
Teď k věci: Výborný, paní ušetří 600 měsíčně, to fakt není málo.
Nicméně nedalo mi to a nějakou dobu jsem teď hledal podmínky a možnosti připojení vlastního ONT (Optical Network Terminal), jinak řečeno koncové jednotky, pro převod optickýho signálu na "klasický internet". O2 si za pronájem ONT účtuje 99 Kč měsíčně, případně 5 940 Kč jednorázově, vizte ceník ze dne 8.10.2025:
https://webshare.cz/#/file/CPkLP7Mqwd/c ... 0-2025-pdf

Cetin ovšem nabízí možnost připojení vlastního ONT:
https://www.o2.cz/podpora/internet/pevn ... ni-a299341

Níže je uveden postup, co udělat, je nutné vyplnit formulář a ten cetinu zaslat.

Pátral jsem po vhodném typu ONT, který by splňoval podmínky CETINu, našel jsem pár typů, ať už v bazarech, nebo i nové:
https://www.wifihw.cz/?cls=spresenttrees&strid=1317

Například Huawei za 499 Kč + DPH je za 10% ceny oproti tomu, co chce CETIN za "svůj".

Dále ještě upozorňuji, že pro internet od O2 není nutný jejich smart box, postačí libovolný router, doporučuji něco s wifi 6 (wifi 7 už do běžného provozu nemá smysl). Takový router se dá koupit od 900 po cca 5 000 Kč.

Je to poměrně pracné, ale za úsporu 5 400 Kč to, dle mého názoru, stojí.
Martin Mojmír
Administrátor

Zákazníkům O2 pro jejich xDSL internet doporučuji tento TP-Link Archer VR400 v3 a jsou spokojeni.
Zangi pro 🔒 diskrétní kontakt: 10-9259-1559 | 🏠: ovps.cz, mojeretence.cz | 📱: 774888774 (hlavní v síti T-Mobile), 702021111 (v síti Vodafone). Na SMS ani jiné textové zprávy je mi líto, ale nemám kapacitu reagovat, použijte oficiální e-mail nebo zavolejte. Obtěžující (opakované a jinak vynucované) zprávy, resp. flooding blokuji.
oldschooltrancer
Moderátor

Příspěvek od oldschooltrancer »

A za ONT, nebo pokud má zákazník od O2 "jen RJ45", doporučuji z vlastní zkušenosti tento:

https://www.alza.cz/asus-rt-ax53u-d6669501.htm
Martin Mojmír
Administrátor

Kvůli úspoře určitě. Zákazníkům O2 pro jejich xDSL internet doporučuji tento TP-Link Archer VR400 v3 proto, že je to hybrid, co nepracuje jen s xDSL, ale i běžným kabelovým připojením. Jinými slovy je univerzální. Huawei • EG8010H • GPON ONT ( 1xGPON, 1xGE ), APC je super věc. Za 499 Kč absolutně.
wifihw.cz napsal:
Klientská jednotka (ONT) pro GPON síť, osazená porty 1x GPON SC/APC a 1x 1GEthernet. Model EG8010H funguje jako bridge mezi GPON a Ethernet sítí, podporuje ale zároveň VLAN a QoS pro širší možnosti síťového použití.

Technické parametry:
Typ: ONT
Konektoru GPON: SC/APC, Class B+
Rychlosti LAN: 1x 10/100/1000 Mbps
Max. spotřeba energie (W): 6
Přenosová rychlost: 1.244 / 2.488 Gbps
Vlnová délka - US/DS (nm): 1310 / 1490
Provozní teplota: 0 - 40 °C
Rozměry (mm): 26 x 69 x 83 mm
Odpovědět

Vrátit se na „mojeretence.cz proti šmejdům“