Nevyžádaná změna tarifu s odebráním slevy manipulací operátora Vodafone - odloženo

Vy se relevantně ptáte a my s certifikovanými poradci relevantně odpovídáme. Zdarma. Pro dotazování se přihlaste.

Moderátoři: Martin Mojmír Böhm, oldschooltrancer

Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší (N)etiketu, na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Provozovatelem projektu je OVPS.CZ, z.s.
Odpovědět
tom7894
Nový diskutér

Nevyžádaná změna tarifu s odebráním slevy manipulací operátora Vodafone - odloženo

Příspěvek od tom7894 »

Dobrý den,
chtěl bych se podělit o zvláštní zkušenost s operátorem Vodafone. Tak nějak nevím kdo je v této situaci ten divný.
Do závorek budu psát komentáře.

V pondělí 05.01.2026 mě kontaktoval operátor s dotazem, jestli jsem zaregistroval to, že Vodafone zdražuje všem automaticky ceny.
Odpověděl jsem že jsem zvýšení nezaregistroval.
(Až později jsem zjistil, že informace šla v listopadu emailem s novým ceníkem, zprávy od VDF považuji z spam, nečtu)
Na to konto mi bylo oznámeno, že u mě to automatické zdražení dělá teda o 140 kč navíc.
( Mám tarif neomezený basic za 326. Bylo mi to divné, že by automaticky zvedal o tolik procent).
No a operátor hovořil dále, že aby mi to nebylo líto, že za těch 140 kč dostanu navíc slevu na nový telefon v hodnotě 2000 kč, kterou musím uplatnit do měsíce. Nějaká data v cizině navic asi 50 gb, a nějakou tu onenumber, esim, nebo co to je.
(V podstatě nic co bych využil, až později jsem zjistil, že to jsou pravděpodobně výhody balíčku extra)
Říkám, no co se dá dělat no, když to je automaticky.
(Nepadlo ani slovo, že by se jednalo o změnu služby, celou dobu bylo avizováno automatické zdražování, to jsem si 100 procent jist)
Že mi přijdou nějaké oznamovací sms. (Až potom jsem zjistil, že to jsou sms o změně tarifu)
A rozloučili jsme se.

Po avizované příchozí sms. V andoid aplikaci zjištuji, že my byl změněn tarif na
BezLimitu M Extra. Z rozhorčením zjištuji, že mi byl změněn tarif a přidán balíček extra.
KTerý nevyužiji, bez extra to je o 100 kč levnější.

Volám tedy zpět.
Operátora konfrontuji s tím, že mi byl změněn tarif na BezLimitu M Extra proti mé vůli. Že tak nějak asi rozumím, jestli ruší staré tarify. tak že je mění na nové. Ale proč mi nebyl tedy nabídnut, nebo mi to nebylo přepnuto na tarif BezLimitu M, který je levnější. A podobnější mému současnému tarifu.

Probíhala argumentace, kerý nerozumím. Něco ve smyslu že na tento balíček je větší procentuální sleva, než na ten nižší tarif.
Argumentuji, že mě výše slevy nezajíma, že mě zajímá výsledná cena. At mi reknou kolik bych tedy platil za tarif BezLimitu M.
Jestli mi tedy chtějí tvrdit, že bych tedy platil více než za BezLimitu M extra?
Dostávám vyhybavé odpovědí. Ptám se dvakrát, cenu nejsou schopni říci.

Jsem přepojován na retenční oddělení. Tam to neberou. Od operátora se dozvídám, že si mám počkat na vyuctování a poslat reklamaci.
Že operátor číslo 2 neví, jak probíhala komunikace s operátorem číslo 1.

Celá komunikace probíhala v zaměstnání.

Doma pak v klidu zjištuji a nacházím email od operátora listopadový email že zdražují.
Posílají ceník a v ceníku nadále nacházím mů tarif, který jsem měl. Neomezený Basic. Nová cena 580 kč.Cenu bez slevy jsem měl za 539.

Dle toho usuzuji, že i tvrzení druhého operátora, že mi museli změnit tarif, protože toto jsem měl starý balíček, bylo za zavádějící.
Pokud bych nemohl mít starý neomezený Basic, proč je tedy stále v ceníku?

Nabízela se možnost jít na pobočku a hádat se tam. Žiju ale sám s 2 dětmi a opravdu nemám nic jiného na starosti, než celý týden obíhat vodafone.
Nečekal jsem tedy na vyučtování s reklamací a psal jsem reklamaci hned v pondělí. S odůvodněním, na nevhodné jednání operátory.
Že mi byl proti mé vůli změněn tarif. Že se změnám nebráním. Ale v podstatě ani nevím co mám a za kolik.

Po komunikaci s prvním operátorem mi svítil v android aplikaci tarif za 400. Po komunikaci s druhym operatorem za 313. Když se přihlásím do webové aplikace, tak tam mám 899 - 206 kč sleva,takže 692.

Navíc jsem přišel i o trvalou slevu z retenčního a místo toho mi byla nastavena nějaká jejich obchodní trvalá 23% plus nějaká ta kombinace služeb. Mám ještě internet od nich za 250.

Z dnešnáho dne mám zmeškaný hovor z retenčního.

Je toto jednání operátora vpořádku?

Dle mého názoru mělo proběhnout automatické navíšení ceny u tarivu Basic a vůbec mě nemusel kontaktovat.
To že už mě kontaktoval,bylo už s úmyslem mě odrbat.

Děkuji
Naposledy upravil(a) Martin Mojmír Böhm dne 10.01.2026 22:30, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Přejmenování tématu
Martin Mojmír Böhm
3KO retence, administrátor

Re: Automatické "zdražení" od Vodafone

Příspěvek od Martin Mojmír Böhm »

Hezký den,

velice děkuji za Váš obsáhlý příspěvek. Toto jednání rozhodně je nekalá obchodní praktika Vodafone a je hodna stížnosti ČTÚ. Pokud byste mohl tuto podat, budeme rádi, velice tím pomůžete věci. Něco podobného, co popisujete, jsem se dozvěděl od jednoho našeho zákazníka, co jsme mu něco s Vodafonem měli řešit a nakonec jej odvedli do O2. Ostatně jako to teď Vodafonu za jejich šmejdárny bereme ve velkém, ani nevědí a nechlubíme se jak moc.

Jestli bych Vás mohl o něco požádat, tak je to určitě změna operátora. Přejděte do O2 (nebo i T-Mobile, hlavně pryč), ať Vám nabízejí, co chtějí.

Vzhledem k situaci a pokud toto budete řešit s ČTÚ, Vám mohu nabídnout kompletní vyřešení za Vás přechodu se vším všudy. Nemohu to udělat bezplatně, ovšem navrhuji pro Vás tarif YOU NEO 20 Mb/s s měsíční cenou 399 Kč na dobu neurčitou, jenž sjednáváme s max. slevou za aktivaci za 1125 Kč. S poděkováním za tento příspěvek u nás a při podání Vámi stížnosti ČTÚ Vám jej rád vyřídíme za symbolickou pětistovku.

Záznam rozhovoru s operátorem Vodafone asi nemáte, že?
Zangi pro 🔒 diskrétní kontakt: 10-9259-1559 | 🏠: ovps.cz, mojeretence.cz | 📱: 774888774 (hlavní v síti T-Mobile), 702021111 (v síti Vodafone), 608087777 (v síti O2). Na textové zprávy nemám kapacitu reagovat, použijte oficiální e-mail nebo zavolejte. Obtěžující (opakované a jinak vynucované) zprávy, resp. flooding bez reakce blokuji.
tom7894
Nový diskutér

Re: Nevyžádaná změna tarifu s odebráním slevy manipulací operátora Vodafone

Příspěvek od tom7894 »

Dobrý den, záznam nemám.
Druhý jsem chtěl nahrát,ale ten by asi nic neřešil?

Přechod. Situace je horší. Mám u nich i pevný internet za 250(exupc) a třeba s O2 to tady je mizérie.

Děkuji za odpověď, včera se mě snažili dovolat z retenčního. Uvidím jak se situace vyvrbí dál. Kvůli tomu pevnému internetu jsem vázán. Ještě bych mohl zůstat s pevným internetem nevím jestli by mi sleva pak zůstala.

Děkuji
tom7894
Nový diskutér

Příspěvek od tom7894 »

Přez víkend vše zvážím a dám vědět. Děkuji za nabídku.
Martin Mojmír Böhm

Hezký den,

dobře. Pořešte tedy s retenčním. Možnosti jsou tyto.

Děkuji za zadání ČTÚ, sdílení situace a tím i vaši pomoc.
Zangi pro 🔒 diskrétní kontakt: 10-9259-1559 | 🏠: ovps.cz, mojeretence.cz | 📱: 774888774 (hlavní v síti T-Mobile), 702021111 (v síti Vodafone), 608087777 (v síti O2). Na textové zprávy nemám kapacitu reagovat, použijte oficiální e-mail nebo zavolejte. Obtěžující (opakované a jinak vynucované) zprávy, resp. flooding bez reakce blokuji.
jezevcik8475
Prémiový člen

Příspěvek od jezevcik8475 »

Dobrý den,
v tomto případě jste měl pokud možno co nejdříve reagovat a jako zákazník máte právo odstoupit od smlouvy na mobilní tarif bez udání důvodu do 14 dnů od uzavření smlouvy, pokud byla uzavřena distančně (telefonicky, online), nebo mimo obchodní prostory operátora, a to v souladu s § 53 odst. 7 občanského zákoníku.

tom7894 napsal: 08.01.2026 21:09 Dobrý den,
chtěl bych se podělit o zvláštní zkušenost s operátorem Vodafone. Tak nějak nevím kdo je v této situaci ten divný.
Do závorek budu psát komentáře.

V pondělí 05.01.2026 mě kontaktoval operátor s dotazem, jestli jsem zaregistroval to, že Vodafone zdražuje všem automaticky ceny.
Odpověděl jsem že jsem zvýšení nezaregistroval.
(Až později jsem zjistil, že informace šla v listopadu emailem s novým ceníkem, zprávy od VDF považuji z spam, nečtu)
Na to konto mi bylo oznámeno, že u mě to automatické zdražení dělá teda o 140 kč navíc.
( Mám tarif neomezený basic za 326. Bylo mi to divné, že by automaticky zvedal o tolik procent).
No a operátor hovořil dále, že aby mi to nebylo líto, že za těch 140 kč dostanu navíc slevu na nový telefon v hodnotě 2000 kč, kterou musím uplatnit do měsíce. Nějaká data v cizině navic asi 50 gb, a nějakou tu onenumber, esim, nebo co to je.
(V podstatě nic co bych využil, až později jsem zjistil, že to jsou pravděpodobně výhody balíčku extra)
Říkám, no co se dá dělat no, když to je automaticky.
(Nepadlo ani slovo, že by se jednalo o změnu služby, celou dobu bylo avizováno automatické zdražování, to jsem si 100 procent jist)
Že mi přijdou nějaké oznamovací sms. (Až potom jsem zjistil, že to jsou sms o změně tarifu)
A rozloučili jsme se.

Po avizované příchozí sms. V andoid aplikaci zjištuji, že my byl změněn tarif na
BezLimitu M Extra. Z rozhorčením zjištuji, že mi byl změněn tarif a přidán balíček extra.
KTerý nevyužiji, bez extra to je o 100 kč levnější.

Volám tedy zpět.
Operátora konfrontuji s tím, že mi byl změněn tarif na BezLimitu M Extra proti mé vůli. Že tak nějak asi rozumím, jestli ruší staré tarify. tak že je mění na nové. Ale proč mi nebyl tedy nabídnut, nebo mi to nebylo přepnuto na tarif BezLimitu M, který je levnější. A podobnější mému současnému tarifu.

Probíhala argumentace, kerý nerozumím. Něco ve smyslu že na tento balíček je větší procentuální sleva, než na ten nižší tarif.
Argumentuji, že mě výše slevy nezajíma, že mě zajímá výsledná cena. At mi reknou kolik bych tedy platil za tarif BezLimitu M.
Jestli mi tedy chtějí tvrdit, že bych tedy platil více než za BezLimitu M extra?
Dostávám vyhybavé odpovědí. Ptám se dvakrát, cenu nejsou schopni říci.

Jsem přepojován na retenční oddělení. Tam to neberou. Od operátora se dozvídám, že si mám počkat na vyuctování a poslat reklamaci.
Že operátor číslo 2 neví, jak probíhala komunikace s operátorem číslo 1.

Celá komunikace probíhala v zaměstnání.

Doma pak v klidu zjištuji a nacházím email od operátora listopadový email že zdražují.
Posílají ceník a v ceníku nadále nacházím mů tarif, který jsem měl. Neomezený Basic. Nová cena 580 kč.Cenu bez slevy jsem měl za 539.

Dle toho usuzuji, že i tvrzení druhého operátora, že mi museli změnit tarif, protože toto jsem měl starý balíček, bylo za zavádějící.
Pokud bych nemohl mít starý neomezený Basic, proč je tedy stále v ceníku?

Nabízela se možnost jít na pobočku a hádat se tam. Žiju ale sám s 2 dětmi a opravdu nemám nic jiného na starosti, než celý týden obíhat vodafone.
Nečekal jsem tedy na vyučtování s reklamací a psal jsem reklamaci hned v pondělí. S odůvodněním, na nevhodné jednání operátory.
Že mi byl proti mé vůli změněn tarif. Že se změnám nebráním. Ale v podstatě ani nevím co mám a za kolik.

Po komunikaci s prvním operátorem mi svítil v android aplikaci tarif za 400. Po komunikaci s druhym operatorem za 313. Když se přihlásím do webové aplikace, tak tam mám 899 - 206 kč sleva,takže 692.

Navíc jsem přišel i o trvalou slevu z retenčního a místo toho mi byla nastavena nějaká jejich obchodní trvalá 23% plus nějaká ta kombinace služeb. Mám ještě internet od nich za 250.

Z dnešnáho dne mám zmeškaný hovor z retenčního.

Je toto jednání operátora vpořádku?

Dle mého názoru mělo proběhnout automatické navíšení ceny u tarivu Basic a vůbec mě nemusel kontaktovat.
To že už mě kontaktoval,bylo už s úmyslem mě odrbat.

Děkuji
Martin Mojmír Böhm

Potvrzuji.
tom7894
Nový diskutér

Příspěvek od tom7894 »

Dobrý den,
Dneska dohoda s retenčním. Ponechán bez limitu M ,bez extra. Za 367kc. Sleva asi 54% měl jsem pevný internet 200/20 za 250kc. Za 300 kč mám teď 500/200.

Odchod by byl složitý.
U nás je jen pevný internet, tragický O2. Plus děti tak u vdf. Musel bych to vzít hodně že široka,jsem radši za dohodu.

Stížnost u ČTÚ. Má smysl? Pro komunitu to klidně udělám. Potřeboval bych do toho ale zasvětit co to obnáší? Jestli budu někde predvolaný,vyšetřování,komise. Tak to zas nemusím.
Děkuji.
tom7894
Nový diskutér

Příspěvek od tom7894 »

Jinak jsem ten tarif měl za 622 kč. Takže to že se mi zvýší jen o 140 kč, byla lež.
Martin Mojmír Böhm

Hezký den,

druhý záznam hovoru teď s retencí, kde došlo k nápravě a zaznělo bez zapírání, co se stalo v hovoru předchozím se šmejdem, máte? Pokud ne, pak ČTÚ nepomůže. Pokud ano, můžeme se do toho pustit.

Tarif jste mohl mít za méně. Jedna věc je, co se zobrazuje na webu/aplikaci a druhá ve faktuře. Lež to být nemusela.
tom7894
Nový diskutér

Příspěvek od tom7894 »

Dobrý den, nemám žádný záznam.
Cenu mi potvrzoval retenční pracovník. Že to mám za 622.

Děkuji
Martin Mojmír Böhm

Aha. Tak v tom případě ta nejnepříjemnější možnost. Vzhledem k tomu, že to nemáme jak dokázat, ČTÚ by to smetl, takže to nevyřešíme. Tak třeba příště.

Každopádně i tak děkuji, že jste využil fóra pro sdílení vašeho případu.
Odpovědět

Vrátit se na „Telco spotřebitelská poradna“