Dobrý den, pane Böhme,
děkuji za Vaše informace, které v mnohém odpovídají mé aktuální zkušenosti.
V dubnu 2025 jsem si sjednal tarif NEO Platinový Family za 649 Kč měsíčně, a to s písemně uvedenou slevou 350 Kč po dobu 24 měsíců.
V únoru 2026 mi bylo oznámeno převedení na tarif NEO+ Platinový. Ve „Shrnutí objednávky“ je přitom uvedeno, že „vše ostatní, zejména slevy, zůstává zachováno“. V praxi však došlo ke zvýšení ceny na 749 Kč (po následném jednání s operátorem na 699 Kč).
Z mého pohledu je tento postup v rozporu s uvedenou informací v dokumentaci i s původně sjednanými podmínkami.
Operátor mi zároveň sdělil, že jsem pozbyl nárok na program O2 Family. Tato informace ve mně vyvolává pochybnosti, zejména s ohledem na to, že dle dostupných informací dochází k plošným změnám těchto tarifů. Zároveň vím, že jsem byl jediný ze skupiny čtyř zákazníků, u kterého k této změně došlo.
Situaci jsem se rozhodl řešit následujícím způsobem:
- využil jsem 14denní lhůtu a odstoupil od změny smlouvy prostřednictvím datové schránky
- zahájil jsem přenos čísla ke konkurenci
- věc jsem předal k posouzení právníkovi
V současné chvíli již nepovažuji návrat na původních 649 Kč za dostatečné řešení a očekávám nabídku, která bude reflektovat vzniklou situaci.
Budu rád, pokud se ozvou i další, kteří řeší podobnou situaci – zajímá mě, zda jde o individuální případ, nebo širší postup.
Porušení smlouvy změnou tarifu za použití dvojího metru? (operátor O2)
Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší (N)etiketu, na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Provozovatelem projektu je OVPS.CZ, z.s.
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší (N)etiketu, na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Provozovatelem projektu je OVPS.CZ, z.s.
Porušení smlouvy změnou tarifu za použití dvojího metru? (operátor O2)
Naposledy upravil(a) Martin Mojmír Böhm dne 20.02.2026 20:16, celkem upraveno 1 x.
- Martin Mojmír Böhm
- OVPS.CZ, z.s., administrátor
Re: Porušení smlouvy změnou tarifu za použití dvojího metru? (operátor O2)
Hezký den,
děkuji za Váš příspěvek. Dovolím si podat několik doplňujících dotazů:
1. Poprosím o dodání čísla dané objednávky společně se screenem důkazů prezentujících jinou realitu. Možno přes třeba Úschovnu, dáme je na náš server.
2. Při sdělení operátorem o pozbytí nároku na program Family Vám byl sdělen přesně jaký důvod? Můžete, prosím, dodat i tento dokument?
K plošným změnám Family tarifů nemám informaci, že by docházelo. Dochází k vyřazování z programů firem, kterým Family program byl odebrán, což se týká většiny nebo všech jejich uživatelů, případně pak O2 zakročilo proti těm, kdož využívají zaměstnanecký Family kód O2 bez zaměstnání v O2.
Právník je fajn, nicméně zejména bod 1. je na podnět ČTÚ. Jakmile podnět podáte, poprosím o jeho nasdílení do tohoto tématu. Tzn. číslo jednací a citaci obsahu. Sdělte také ČTÚ odkaz to tohoto tématu fóra s tím, že zde mohou také sledovat z Vaší / naší strany vývoj, aby měli vždy od nás aktuální infoirmace a s nimi mohli pracovat. Přímý odkaz je „https://forum.ictx.cz/viewtopic.php?t=1035”.
Za spolupráci děkuji.
děkuji za Váš příspěvek. Dovolím si podat několik doplňujících dotazů:
1. Poprosím o dodání čísla dané objednávky společně se screenem důkazů prezentujících jinou realitu. Možno přes třeba Úschovnu, dáme je na náš server.
2. Při sdělení operátorem o pozbytí nároku na program Family Vám byl sdělen přesně jaký důvod? Můžete, prosím, dodat i tento dokument?
K plošným změnám Family tarifů nemám informaci, že by docházelo. Dochází k vyřazování z programů firem, kterým Family program byl odebrán, což se týká většiny nebo všech jejich uživatelů, případně pak O2 zakročilo proti těm, kdož využívají zaměstnanecký Family kód O2 bez zaměstnání v O2.
Právník je fajn, nicméně zejména bod 1. je na podnět ČTÚ. Jakmile podnět podáte, poprosím o jeho nasdílení do tohoto tématu. Tzn. číslo jednací a citaci obsahu. Sdělte také ČTÚ odkaz to tohoto tématu fóra s tím, že zde mohou také sledovat z Vaší / naší strany vývoj, aby měli vždy od nás aktuální infoirmace a s nimi mohli pracovat. Přímý odkaz je „https://forum.ictx.cz/viewtopic.php?t=1035”.
Za spolupráci děkuji.
Zangi pro
diskrétní kontakt: 10-9259-1559 |
: ovps.cz, mojeretence.cz |
: 774888774 (hlavní v síti T-Mobile), 702021111 (v síti Vodafone), 608087777 (v síti O2). Na textové zprávy nemám kapacitu reagovat, použijte oficiální e-mail nebo zavolejte. Obtěžující (opakované a jinak vynucované) zprávy, resp. flooding bez reakce blokuji.
- oldschooltrancer
- Moderátor
Dobrý den, jen dotaz. Nemáte náhodou historicky kód O2? Mám totiž informaci od lidí, kteří tento kód (ač nejsou zaměstnanci O2) použili při sjednání tarifu. V lepším případě byli dotazováni na původ, v horším jim byl tarif zrušen, případně významně zdražen.
Dobrý den,
děkuji za reakci.
Podklady (čísla objednávek a dokumenty) jsem již předal k právnímu posouzení. Klíčovým bodem z mé strany je rozpor mezi dokumentací (zejména tvrzení, že „ostatní podmínky zůstávají zachovány“) a skutečným navýšením ceny.
Co se týče důvodu odebrání programu O2 Family, byl mi sdělen pouze v rámci telefonické komunikace, bez písemného odůvodnění, a to pouze obecně s tím, že nesplňuji podmínky pro účast v programu.
V tuto chvíli vyčkávám na stanovisko právníka a další postup. Jakmile budu mít jasno, případně doplním další informace.
Děkuji.
děkuji za reakci.
Podklady (čísla objednávek a dokumenty) jsem již předal k právnímu posouzení. Klíčovým bodem z mé strany je rozpor mezi dokumentací (zejména tvrzení, že „ostatní podmínky zůstávají zachovány“) a skutečným navýšením ceny.
Co se týče důvodu odebrání programu O2 Family, byl mi sdělen pouze v rámci telefonické komunikace, bez písemného odůvodnění, a to pouze obecně s tím, že nesplňuji podmínky pro účast v programu.
V tuto chvíli vyčkávám na stanovisko právníka a další postup. Jakmile budu mít jasno, případně doplním další informace.
Děkuji.
- Martin Mojmír Böhm
- OVPS.CZ, z.s., administrátor
Předpokládám správně tedy, že ani nahrávky hovorů nemáte a nedodáte? Pokud se sem nic nedodá a ani nic nebude dít, pak téma přesunu z aktivního řešení zpět do běžné diskuze, neboť tady jsou pouze věci, co se vyloženě prokazatelně řeší. Dávám tomu tedy tady teď 30 dnů.
Zangi pro
diskrétní kontakt: 10-9259-1559 |
: ovps.cz, mojeretence.cz |
: 774888774 (hlavní v síti T-Mobile), 702021111 (v síti Vodafone), 608087777 (v síti O2). Na textové zprávy nemám kapacitu reagovat, použijte oficiální e-mail nebo zavolejte. Obtěžující (opakované a jinak vynucované) zprávy, resp. flooding bez reakce blokuji.