Podivej Muzo,
můžeme se teď nyní přetahovat o další pohledy zda víra či závislost a další tvé protinázory, ale nic by to nepomohlo ani této kauze ani obecně společnosti ke změně.
múza napsal:
přeci jen se zásadně pleteš... monetární systém totiž není postaven na víře (v něco),, to je pouze účelová interpretace... ve skutečnosti je monetární systém postaven na závislosti.. proto i když mu už lidé moc nevěří, systém ne a ne padnout... není to zvláštní? kolik lidí asi dneska ještě věří, že se někdy ty dluhy podaří splatit? možná pár naivek se ještě najde, ale jinak nikdo... a přesto, vše běží dál...

žádná víra, závislost
Odpovím ti na to pár fakty, které rozkládat jde zase dál, ale nemá to smysl. Ano u nějaké části lidí jde čistě o závislost (většinou ti co vědí o systému více než většina ostatních) ale u většiny pouze o víru, protože o systému (jak skutečně funguje) vědí většinou prd a o nemožnosti splatit dluhy jak by smet. A když jim nabídneš řešení např. podle hnutí Zeitgeist, málokdo ti řekne, že tomu "věří", že by to mohlo fungovat. A proč nevěří ? No protože tam kde je nedostatek znalosti či vlastní zkušenosti nic jiného ani použít nejde než víra. Tam kde je znalost, je víra nesmyslný prostředek.
múza napsal:ach Petr_NJ..
Je zajímavé, že se prý míchají dvě věci, které je nutno oddělit,.. i když samotný M.U. založil svůj proces na jakémsi právu na svůj životní styl...
Ale chápu proč se jeho zastánci toto snaží oddělit, nehraje vám to totiž do karet o "božském" M.U., a proto samozřejmě i ty nejobjektivnější informace údajně vedou ke zbrklému pohledu na věc...

ouu yeah...
Zde ti nemohu odpovědět jinak, než to že reaguješ narážkami typu "nehraje vám to totiž do karet o "božském" M.U." apod.. naprosto nesmyslně a evidentně zde ukazuješ tu techniku "víry" namísto techniky faktů.
Člověče kde si přišel na to, že jsem jeho zastánce, že jsem členem nějaké skupiny, četl jsi to vlákno od počátku ?
Nevím jak ty, ale já se mohu zastávat pouze lidí a jejich činů, pokud o nich vím v dané oblasti, která je řešena naprosto vše, do té doby mohu být maximálně věřit či být něčemu nakloněný, nic víc . A to je přesně to na co jsem naopak od počátku upozorňoval, že o skutečném životě oproti tomu deklarovanému nemohl z jeho pořadů vědět nikdo nic, aby vůbec mohl někdo nějak chytračit.
A za oddělením těch skutečností si stojím. Nejdříve musíš ty věci pořešit zcela odděleně a až to co z toho vzejde je možné posuzovat společně. V opačném případě to prostě nedořešíš i kdyby ses na hlavu stavěl.
múza napsal: pro mnohé, jako jsi ty, je to jako voda na mlýn.. pro mnohé je to signál být ještě větší ovcí...
na to ani reagovat nebudu, beru že ses prostě švihnul ve svém mudrování
múza napsal:ani nevím, jestli se mi chce odpovídat, je to jako kdyby ses mě ptal, jak máš žít na zemi, když se ti nechce dýchat vzduch?
trošku ti to opravím: "jak máme žít na zemi, kde vzduch ti dávkují (obrazně si to představ) podle toho, kolik sis vydělal peněz či kolik ti někdo určil, že ti stačí ?
Tvoje původní příměra byla tak trochu "chytlá za vlasy" a zaváněla poukazováním na to, že bych měl být z kategorie sluníčkový flákač a abych vůbec žil, tak by to měli ostatní za mě vše oddýchat a já si jen užíval - no povím ti, to je dosti nízké uvažování.
múza napsal:odpověď na tvoji otázku je velmi prostá: pokud tak chceš žít, žij si, ale nenuť ostatní aby se tomu přizpůsobili, protože oni tak nejspíš neučiní, zvláště když jsi jen ono malé kolečko
- můžeš mi prosím osvětlit, kde někoho k něčemu nutím ?
múza napsal: je to věc každého kam půjde, jakou cestou se vydá... proto nevidím důvod, proč bych měl říkat, že něco je správná cesta a něco je špatná cesta... já jen říkám co je to za cestu a kam ta cesta vede..
No hurá synku, já se tě jasně ptal: ukaž nám tu konkrétní cestu, nikoliv obecné nicneřešící závěry, která dovede lidi tam, kde si obecně všichni přejí - tzn. nikde tě nenutím, jen prosím abys nám tu cestu ukázal, jak ji vidíš ty a jakým způsobem toho dle tvého pohledu můžeme všichni společně dosáhnout, protože ukazovat na jiných, že to prostě udělali špatně je jen chytráctví po opravdu (MU) nevydařeném boji.
A nechápu co tě vede k tomu být "opatrný" pro všechny případy ?, když víš kam daná cesta vede a jde to zrovna do háje a generuje opak, tak to takto jasně i popsat a prostě zaujmout k tomu postoj, popsat lepší řešení a nenechávat si pro každý případ všude zadní vrátka, kdyby se člověk někde sám sekl.
Zde vidíš, že se rád nechám inspirovat lidmi co o tom jen nemluví na webu, ale opravdu o tom něco ví i ze života a zkušeností z reálu.
Takže já ti nabízím, ukaž lidem cestu jak si to představuješ sám, ukaž inspiraci, ale nečekej ode mne, že budu hrát tvou nynější hru segregace v názorech namísto vzájemného pochopení se na základě nikoliv domněnek, ale faktů. Celá ta kauza a vůbec spolupráce aktivních lidí dnes má trhlinu v tom, že namísto aby všichni vzájemně znali a probrali jedno aktuálně nejlepší řešení, tak si namísto toho většina jen " domnívá " no a takto segregované to zůstane do doby dokud to nepochopíme ve větším počtu nebo nás dříve nepřejedou tanky.
Tož tak
Díky