Přetahovací a retenční nabídky Vodafone
Moderátor: Martin Mojmír
Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Správa fóra ETIQ.CZ, z.s.
Než cokoli napíšete, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Správa fóra ETIQ.CZ, z.s.
Re: Přetahovací a retenční nabídky Vodafone
Ahoj, je tu někdo? Tak co mám provést? Dát jí ten seniorský tarif u Vodafonu a pak ho přes retenci vylepšit?
- Martin Mojmír
- OVPS.CZ, z.s., admin
Ahoj. Ne, toto je jen diskuzní fórum. Objednávky se řeší přes web MojeRetence.CZ, kde se nachází příslušné formuláře včetně veškerých informací. Formuláře budou dostupné od 11.5. z důvodu mé aktuální hospitalizace v nemocnici.
Ok, já jen chtěl vědět, jak postupovat, když má předplacenou kartu.
- Martin Mojmír
- OVPS.CZ, z.s., admin
Z Vodafone dobíječky na retenční tarif přejít nejde. Je potřeba mít standardní paušál alespoň měsíc a pak možná.
Ahoj, tak babička už má ten seniorský tarif přes měsíc, přešla na něj z té předplacené karty. Už bychom mohli zkusit tu retenci?
- Martin Mojmír
- OVPS.CZ, z.s., admin
Ahoj. Zkusit to můžeme. Je to ale fakt jen zkouška. Tak přes web klasicky objednat službu.
- Martin Mojmír
- OVPS.CZ, z.s., admin
Dnes na nejmenovaném fóru:
Objednat služba se dá případně na mojeretence.cz přímo ZDE.
Hawkey12345 napsal:Tak jsem včera vygeneroval OKU, dnes ráno volala nějaká bába, řekl jsem ji, že mám nabídku od O2 family neomezený za 6 stovek mínus 3 stovky od Airbank. Řekla že na 6 stovek se dostane, ale níže ne, poděkovala, že jsem byl jejich zákazníkem a položila. Čekal jsem, že nabídnou alespoň něco, když jsem u nich byl snad 15 let...
Milos napsal:Jaký tarif jsi měl do teď? A jaký tarif ti nabídla za těch 6 stovek?
Se divím, že ti nenabídla třeba Neomezený Super (rychlost 10Mb/s) za 418Kč, viz. https://forum.mobilmania.zive.cz/viewto ... #p13662818
Tyto situace řešíme poměrně běžně. Retenčnímu operátorovi je nutné občas trošku pomoci. I toto spadá no našeho know-how, resp. pokud se nepodaří, vyřešíme napřímo přes střední management. Klientovi bychom sami sjednali tarif Super u Vodafone bez problémů za 418 Kč měsíčně.Hawkey12345 napsal:Momentálně ještě prehistorický bez dat za pár kaček (přetransformovaný z tehdejšího ČD tarifu), ale řekl jsem ji co nyní chci a ani nezkusila nic nabídnout, odpálkovala mě a položila. No nic, O2 s AB a uvidíme kam půjdu až tu akci AB ukončí.
Objednat služba se dá případně na mojeretence.cz přímo ZDE.
- Martin Mojmír
- OVPS.CZ, z.s., admin
Dnes na nejmenovaném fóru:
Vodafone momentálně „akviziční retence” nezajímají. Tzn. nabídnou retenci pouze na stávající číslo a na potenciální nová, další čísla při potenciálu portace stejné nebo jiné lepší podmínky než běžné ceníkové nenabídnou, tam umožní pouze plné ceny. Vodafone je retenčně momentálně nejhorší. Nemyslím si, že to dělají nějak naschvál. Myslím si, že někdo z vedení jen neumí počítat a měli by dotyčného manažera vyměnit. Toto, co teď dělají, je v kontextu s jejich současným bordelem, co u sebe mají, ekonomická sebevražda. Vysloveně odrazují stávající zákazníky, kteří by mohli přivést další čísla. Doporučuji využít služeb O2 nebo T-Mobile. Např. v O2 na takové klienty více myslí a lze „akviziční retence” provádět. V případě zájmu s tím můžeme pomoci.Redswift 23. 12. 2024 14:01 napsal:Mě konci na přelomu roku. Zobrazil jsem OKU ve čtvrtek a v pátek volali. Ale nabídka byla absolutně mizerná Basic+ za 499 a Super+ za 599. Ptal jsem se i s tím, že bych převedl dalších 5 čísel, ale žádná snaha. Takže jsem k novému roku zažádal o přenos. Uvidím, jestli se ještě někdo ozve. Ale jsem smířen. Signál jsem měl o něco horší v pár místech oproti T-Mobile, ale za nižší cenu bych zůstal...
- Martin Mojmír
- OVPS.CZ, z.s., admin
Ahoj všem, objevil jsem flat "zaměstnanecké" Vodafone tarify přes agenturu Tymbe poskytující brigády. Kdokoliv se tam může registrovat. Jediná nevýhoda, že se SIMka musí převést na ně (podobně jako u jiných zaměstnaneckých tarifů) a dvouměsíční volací jistina.
https://tymbe.cz/stranka/vodafone-tarify-tymbe
Super 5G (10 Mb/s): 299,-Kč
Premium 5G (20 Mb/s + 1000 min. do zemí zóny 1): 419,-Kč
Platinum 5G (neomezená rychlost + 1000 min. do zemí zóny 1): 539,-Kč
K tomu ještě možnost další eSIMku Onenumber za 60,-Kč měsíčně (to je vidět jen přímo v jejich aplikaci nebo webu po přihlášení v sekci Tymbe benefity / Vodafone tarif).
Za mě to jsou super ceny, případně to jde využít k vyjednávání při retenci (tak jak jsem to udělal já) a získat danou cenu napřímo (a ne přes "zaměstnavatele"). Při vyjednávání se i dá zmínit, že vlastně Vodafone u těch "Tymbe" tarifů měsícně dostane ještě méně o administrativní poplatek 56 až 58 Kč (včetně DPH), který si tam zřejmě agentura přidává z důvodu administrativních nákladů (to nevím jistě co za tím přesně je).
Takže je na Vás všech, jak tuto informaci využijete.
https://tymbe.cz/stranka/vodafone-tarify-tymbe
Super 5G (10 Mb/s): 299,-Kč
Premium 5G (20 Mb/s + 1000 min. do zemí zóny 1): 419,-Kč
Platinum 5G (neomezená rychlost + 1000 min. do zemí zóny 1): 539,-Kč
K tomu ještě možnost další eSIMku Onenumber za 60,-Kč měsíčně (to je vidět jen přímo v jejich aplikaci nebo webu po přihlášení v sekci Tymbe benefity / Vodafone tarif).
Za mě to jsou super ceny, případně to jde využít k vyjednávání při retenci (tak jak jsem to udělal já) a získat danou cenu napřímo (a ne přes "zaměstnavatele"). Při vyjednávání se i dá zmínit, že vlastně Vodafone u těch "Tymbe" tarifů měsícně dostane ještě méně o administrativní poplatek 56 až 58 Kč (včetně DPH), který si tam zřejmě agentura přidává z důvodu administrativních nákladů (to nevím jistě co za tím přesně je).
Takže je na Vás všech, jak tuto informaci využijete.

- Martin Mojmír
- OVPS.CZ, z.s., admin
Ahoj. Hezké, jenže přes Tymbe:
SIM karta je vedena na třetí osobu, kdy zákazník ke svému mobilnímu číslu ztrácí veškeré oprávnění a kontrolu - může o něj přijít
Služba je vedena na třetí osobu, tzv. šedého operátora, což je proti obchodním podmínkám operátorů, kteří tak mohou službu zkz kdykoli zrušit
Zákazník nemá nárok na slevu na telefon, což mimo Timbe k Superku má 2000-4000 Kč, Superku+ 3000 Kč a Premium 5G až 5000 Kč
Zákazník přes Tymbe musí mít uzavřenou platnou dohodu o pracovní činnosti (DPČ) s Ty-brigády, s.r.o.
Zákazník je veden pod IČO a jak je známo, pod IČO na s.r.o. jslou závazky, zkz tak je u Tymbe zavázán na nejméně 2 roky
Přitom přes nás:
Tarif Neomezený Super (nejmenuje se Super a už vůbec není Super 5G) umíme rovněž za tuto cenu, konkrétně 296 Kč
Tarif Neomezený Super+ (nejmenuje se Premium 5G) umíme za cenu 489 Kč měsíčně
Tarif Premium 5G (nejmenuje se Platinum 5G) umíme za cenu 654 Kč
SIM karta s číslem zůstává v držení a pod kontrolou zákazníka (my čísla zákazníkovi nebereme, ani nemáme nad nimi plnou kontrolu)
Zákazník má nárok na slevu na telefon k Superku v podobě 2000-4000 Kč, Superku+ 3000 Kč a Premium 5G až 5000 Kč
Zákazník je, pokud si nevezme slevu na telefon, vždy bez závazku, tzn. může kdykoliv tarif změnit nebo od operátora s číslem odejít
Více v sekci, odkud se dají informace případně také jen čerpat, Vodafone ZDE
Například v rámci O2 lze ještě levněji. Mimochodem argumentovat se Tymbe možnostmi vzhledem k větší firmě s více čísly dost dobře nedá. Ani jinou firmou. Retence sdělí, že v rámci firmy samozřejmě lepší ceny bývají, ovšem samostatně se na ekvivalent Premium 5G a Platinum 5G nedostanou a ani nepřiblíží. Otázka je, zda vůbec ty ceny existují, neb mnohé firmy si na webu u ceny podsadí a pak zkz ukecají do vyšší ceny. Tymbe může vypadat hezky, Vám jako možnému agentovi Tymbe rozumím, nicméně asi bych to úplně nedoporučil. Nicméně samozřejmě proti gustu...

Přitom přes nás:

Například v rámci O2 lze ještě levněji. Mimochodem argumentovat se Tymbe možnostmi vzhledem k větší firmě s více čísly dost dobře nedá. Ani jinou firmou. Retence sdělí, že v rámci firmy samozřejmě lepší ceny bývají, ovšem samostatně se na ekvivalent Premium 5G a Platinum 5G nedostanou a ani nepřiblíží. Otázka je, zda vůbec ty ceny existují, neb mnohé firmy si na webu u ceny podsadí a pak zkz ukecají do vyšší ceny. Tymbe může vypadat hezky, Vám jako možnému agentovi Tymbe rozumím, nicméně asi bych to úplně nedoporučil. Nicméně samozřejmě proti gustu...
Dobrý den, díky za rychlé a velmi podrobné zhodnocení... souhlasím s Vámi. Jak jsem psal, také jsem tam nepřešel, jen jsem to využil při řešení "slevy" a vyjednal jsem pro ženu Neomezný Super za 296,-Kč. Já mám SIMku od zaměstnavatele a děti mají tarif právě přes mého zaměstnavatele za 171,-Kč a opravdu jsem ty jejich čísla musel také převést tam. Nemají neomezená data, tak pomalu zvažuji, jak to řešit dál, protože jejich nároky se velmi zvyšují...
Proto jsem vlastně narazil i na Vás, prostě hledám.
Tymbe agent nejsem, narazil jsem na to opravdu náhodou, protože syn přes ně dělal přes léto brigády. Tu nabídku tam mají teprv teď od srpna, přidali to tam jako zaměstnanecký benefit.

Tymbe agent nejsem, narazil jsem na to opravdu náhodou, protože syn přes ně dělal přes léto brigády. Tu nabídku tam mají teprv teď od srpna, přidali to tam jako zaměstnanecký benefit.
- Martin Mojmír
- OVPS.CZ, z.s., admin
On jim to Vodafone brzy zatrhne, neboť toto nabízet takto nemohou. Já je nahlašovat určitě nebudu, ovšem měli by raději sami stáhnout. Setkal jsem se s tím, že Vodafone a O2 už několik takových služeb rozpustili. Řeší se to zrušením smlouvy a převodem všech čísel na předplacené karty. Šedí operátoři se už netrpí.