O2 mi bez udání důvodu odmítá prodat (další) zlaté mobilní telefonní číslo

Pomáháme potřebným při řešení jejich situací týkajících se negativních zkušeností s mobilními operátory.
Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší (N)etiketu, na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Provozovatelem projektu je OVPS.CZ, z.s.
Odpovědět
Martin Mojmír Böhm
OVPS.CZ, z.s., administrátor

O2 mi bez udání důvodu odmítá prodat (další) zlaté mobilní telefonní číslo

Příspěvek od Martin Mojmír Böhm »

Společnost O2 Czech Republic a.s. umožňuje, mimo jiné, nákup takzvaných prémiových (zlatých) nebo VIP mobilních čísel za několik tisíc korun. Za posledních několik měsíců jsem jich několik zakoupit a to ať už pro sebe, anebo rodinu či klienty. Podotýkám, že za standardní cenu, žádnou slevu a že dosud tyto nákupy probíhaly dle procesu normálně. Zavolal jsem na linku, poptal, bylo mi vyjmuto z depozitu a přiřazeno k zákaznickému účtu, přidal se na něj tarif, já v následujícim vyúčtování zaplatil, hotovo. Při poslední objednávce v pátek 30.1.2026 ale nastala STOPka. Operátor se mi neozval a místo toho poslal ráno SMS s následujícím textem:
Dobry den,

Zlate cislo jiz na Vasi zakaznickou kartu nelze zridit, jedna se o interni nastaveni sluzeb.

S pozdravem

Vase O2
Bez podpisu, bez jména, nic. Hned ten den volám na linku, co se děje. Prý žádnou takovou zprávu neevidují, neděje se nic, záležitost je stále v řešení, mám čekat. Čekám. Nic. Volám 4.2., kdy odpovědí je mi stejná pohádka - nikde není o žádném odmítnutí zmínka a naopak to vypadá, že jim má objednávka spíš tak nějak chybí. Již nyní vím, že se děje cosi nestandardního, neboť O2 trvá vyjmutí čísla z depozitu běžně max. 24 hodin. Zavání mi to diskriminační nekalou obchodní praktikou. Vyčkám do pátku 6.2.2026, zavolám si znovu a bude-li věc stále nedořešena, zahájíme v rámci iniciativy, mimo jiné, následující proces:

Průběh řešení podnětu iniciativou

:arrow: # Podání dotazu / stížnosti ISP, založení tématu, čekání na vyřešení a/nebo reakci 7+ dnů (*06.02.2025)
# ISP neřeší a/nebo fabuluje, podání stížnosti prostřednictvím datové schránky, čekání na vyřešení a/nebo reakci 21+ dnů
# ISP neřeší a/nebo fabuluje, podání stížnosti na Český telekomunikační úřad, čekání na reakci 32+ dnů
# Aktivní spolupráce s Českým telekomunikačním úřadem, ISP mezi tím stále neřeší a/nebo fabuluje, čekání 32+ dnů
# Český telekomunikační úřad neřeší a/nebo fabuluje, podání trestního oznámení, čekání 32+ dnů
# Dosud ne(vy)řešeno - zahájení širší medializace (sociální sítě, weby, SEO, oslovení televizí, řešení a čekání 32+ dnů
# Dosud ne(vy)řešeno - otevření pro diskuze, zahájení antikampaní sponzorovanou formou, oslovení AK pro další řešení

Pokud bude podnět před dojitím na konec průběhu uvedeného v tabulce výše relevantně vyřešen, bude tento přesunut do archivu s vyřešenými podněty a jeho sledování z naší strany ukončeno. V opačném případě bude podnět při posledním bodu přesunut do archivu s podněty odloženými bez uzavření s možností přidávání do něj průběžně dalších informací, otevřen pro eventuální diskuzi na dané téma s veřejností a předán advokátní kanceláři k dalšímu řešení.

Zangi pro 🔒 diskrétní kontakt: 10-9259-1559 | 🏠: ovps.cz, mojeretence.cz | 📱: 774888774 (hlavní v síti T-Mobile), 702021111 (v síti Vodafone), 608087777 (v síti O2). Na textové zprávy nemám kapacitu reagovat, použijte oficiální e-mail nebo zavolejte. Obtěžující (opakované a jinak vynucované) zprávy, resp. flooding bez reakce blokuji.
OVPS.CZ, z.s.
OVPS.CZ, z.s., administrátor

Re: O2 mi bez udání důvodu odmítá prodat (další) zlaté mobilní telefonní číslo

Příspěvek od OVPS.CZ, z.s. »

Operátor O2 byl preventivně před okamžikem informován prostřednictvím jimi každodenně sledovaného tématu :arrow: Retenční a manažerský vzkazník O2 CZ. Doporučujeme si prohlédnout dané téma obecně, jeho obsah je poměrně zajímavý (...), načež jej hodláme při pokračování, mimo jiné, nekalých diskriminačních praktik vůči nám do budoucna propagovat. Věříme nicméně, že se může přeci jen jednat o nedorozumění nebo nějakou technickou poruchu, kterou budou mít do pátku 6.2.2026 jistě opravenu a v objednávce tak bude možné normálně pokračovat.
Odpovědět

Vrátit se na „mojeretence.cz proti šmejdům“