Oznámení a novinky mojeretence.cz

Tato kategorie je určena pouze pro čtení, nelze do ni psát. Prostor pro dotazy a související diskuze je k dispozici níže.
Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší (N)etiketu, na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Provozovatelem projektu je OVPS.CZ, z.s.
Zamčeno
Martin Mojmír Böhm
Administrátor

Příspěvek od Martin Mojmír Böhm »

Včera mi při hovoru nejmenovaná retenčka O2 (možná ironicky) poděkovala za radu, jak něco konkrétního v jejich systému najít a použít. Odpověděl jsem neironicky, že bych mohl klidně ihned nastoupit a dělat jim nebo třeba novému týmu TeamLeadera. Odvětila, že při tom, co mám z mojeretence.cz, bych si dost pohoršil.

Hbitě jsem jí na to odpověděl a tady trošku více rozvinu.

1. Ano, v kontextu se svým vzděláním, znalostmi, zkušenostmi, zájmem a nasazením by mne v první řadě skutečně nezaplatili. Ne, že by na to firma neměla a nevyplatilo by se jí to (bohatě by se O2 vyplatilo, neboť bych zajistil korporátu ve velice krátké době přísun nových a trvalých desítek až stovek milionů Kč ročně, to jen vlivem zefektivnění procesů a oprav vnitřních systémů, aby se z této mohla stát o něco více inteligentní síť), ale ani by mne nevzali a to z jediného prostého důvodu, jímž je zejména u mobilních operátorů platnost tzv. Parkinsonových zákonů, negativní selekce a syndromu vysokého máku.

Parkinsonovy zákony: Neschopný nadřízený se bojí konkurence, proto nikdy nepřijme nebo nepovýší podřízeného, který je chytřejší než on sám. Místo toho si vybere dva nebo více ještě neschopnějších podřízených, aby si udržel svou pozici a dominanci.

Negativní selekce: Nadřízený záměrně potlačuje talentované lidi a obklopuje se průměrnými či podprůměrnými jedinci, kteří pro něj nepředstavují hrozbu. Výsledkem je postupný úpadek kvality celého týmu či organizace.

Syndrom vysokého máku: Jde o tendenci „odsekávat“ hlavy těm, kteří vyčnívají nad průměr. Hloupější nadřízený aktivně sabotuje, kritizuje nebo marginalizuje úspěchy schopného podřízeného, aby sám nevypadal nekompetentně.

Tyto tři principy jsou známy též pod společným pojmem overbastarding.

2. Projekt mojeretence.cz je provozován neziskovou iniciativou a není výdělečný. To znamená, že peníze, které do iniciativy skrze mojeretence.cz putují, nejdou do mé kapsy, nevyplácím si je a nic z nich pro své osobní užití nemám. Příjem pokrývá náklady iniciativy na provoz a její účel, viz stanovy. Což je také důvod, proč jsme (aktuálně) „levnější“ než některá „konkurence“ a máme trvale extrémně vysokou poptávku způsobující, že jednak není vyřízení případné služby tak rychlé (trvá aktuálně asi něco kolem týdne), ale že si můžeme a dovolujeme mnohé „zakázky“ (třeba velké firmy, kterým „nesloužíme“, neboť ty nebývají v pozici, při které snížení nákladů potřebují - pomáháme zejména jednotlivcům a menším až středním firmám) odmítat. Projekt mojeretence.cz je provozován pouze za náklady, při kterých poslání částky nad rámec min. nákladů je v rámci některých návrhů kalkulací zcela na dobrovolné bázi.

3. To, čím se živím, jsou primárně následující záležitosti:

3a. project & mystery management - jsem najímán jednorázově nebo opakovaně v rámci dlouhodobé spolupráce firmami jako samostatný nezávislý kontrolor ICT aplikačních, ICT bezpečnostních a procesně-personálních (zaměstnaneckých) postupů (auditor)
3b. rehabilitační psychologie - pomáhám se vztahovými a sociálními problémy jednotlivců, resp. lidem konstruktivně řešit jejich životní obtíže
3c. datová žurnalistika - píšu PR a motivační články s důrazem na relevantní zdroje / důkazy / data

Tolik pouze ve stručnosti, neboť toto nemá být festivalem prezentace ega, nýbrž reakcí na občasný opakovaný podnět na téma mých příjmů.

Novinky a jisté vzkazníky jsou (i operátory) čtené, budiž zodpovězeno to, co se do takového hovoru nehodí.
Zangi pro 🔒 diskrétní kontakt: 10-9259-1559 | 🏠: ovps.cz, mojeretence.cz | 📱: 774888774 (hlavní v síti T-Mobile), 702021111 (v síti Vodafone), 608087777 (v síti O2). Na textové zprávy nemám kapacitu reagovat, použijte oficiální e-mail nebo zavolejte. Obtěžující (opakované a jinak vynucované) zprávy, resp. flooding bez reakce blokuji.
Zamčeno

Vrátit se na „Novinky, oznámení a provoz“