Stížnost na 6denní nedostupnost služby se zlehčováním a neřešením kritické situace (O2, proces)

Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší (N)etiketu, na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Provozovatelem projektu je OVPS.CZ, z.s.
Odpovědět
Martin Mojmír Böhm
Administrátor

Stížnost na 6denní nedostupnost služby se zlehčováním a neřešením kritické situace (O2, proces)

Příspěvek od Martin Mojmír Böhm »

Věc: Stížnost na 6denní nedostupnost služby se zlehčováním a neřešením kritické situace
Naše ID: 2606230020, O2 ID: O7UA4AN4
Datum vzniku: 23. 6. 2026 16:07

Popis problému

Z důvodu potřeby přesunu mobilního telefonní čísla z jednoho místa na druhé, kdy nebylo možné aktivní eSIM z dosavadního telefonu odpojit, jsem si nechal přegenerovat eSIM pro číslo 702026666. Na druhém místě však použít dvě eSIM v jednom telefonu nešlo, neboť MT mít dvě eSIM aktivní najednou neumožňují, tudíž dotyčný si novou eSIM odpojil a já zadal požadavek na odeslání SIM fyzické. Od té chvíle však se menu v MojeO2 se zobrazením eSIM znefunkčnilo a eSIM tak nebyla dostupná a to ačkoli mi bylo řečeno, že s tím nebude problém. Byl. Nyní jsem tedy musel čekat na doručení fyzické SIM do AlzaBoxu.

Následující den však kurýr do boxu SIM nepředal údajně z důvodu jeho přeplnění. Tím bylo uzavřeno prvních 24 hodin bez čísla. Následující den kurýr SIM do boxu umístil a kolega Marek Švehla, jemuž SIM šla, si ji vyzvedl. Po vložení do telefonu však byla SIM bez signálu. Řeším, hovořili jsme o tom, že box patrně nedal informaci operátorovi, že SIM byla vyzvednuta. Zadáno k řešení. Bylo mi sděleno, že do 24 hodin bude situace napravena. Nebyla.

Další den volám znovu, kde je mi jiným pracovníkem sděleno, že byla věc předána s urgencí na adminy, co ji vyřeší do hodiny. Nevyřešeli. Voláno znovu, nijak neřešeno. Při hovoru s paní Juchelkovou, která hovor v následném mailu zapřela, viz také toto téma, mi bylo řečeno, že je věc v urgenci a bude řešena. Jenže ne hned, ale až v pondělí nebo úterý. Jinými slovy jsem byl ujištěn, že ani nekolikadenní nefunkčnost SIM O2 ji v podstatě jako nijak netrápí.

Čekám tedy celý víkend a až dnes v pondělí při dotazu se věci ujala zodpovědná péčařka, co věděla, co má dělat a také situaci vyřešila do 15 minut... Za celou dobu při tolika hovorech jediný ve věci vyškolený a zodpovědný zaměstnanec.

Mobilní operátor O2 mne bez čísla i přes veškerá opakovaná volání, urgence, prázdné sliby atd. nechal od 23.6. do 29.6., tj. celých 6 dnů. Slíbena byla kreditace, ovšem pochopil jsem, že zanedbatelná, což vzhledem k takovému fatálnímu hned multifaktorovému selhání odmítám. Požaduji vysvětlení, jak je toto fatální selhání hned více zaměstnanců včetně paní Juchelkové z reklamačního vůbec možné a společně s tím jako zadostiučinění nejméně celé jedno vyúčtování vykreditovat.

Bude-li vyřešeno adekvátní kreditací, jsem ochoten záležitost takto uzavřít a dál nerozvíjet. Nebudu-li však s odpovědí a vyřízením stížnosti spokojen, budu řešit dále např. publikací některých hovorů dané selhání potvrzující včetně hovoru s paní Juchelkovou, která jej v e-mailu zapřela. Tato zpráva bude odeslána zítra jako stížnost v podobě hovoru přes péči. Doufám, že nebudu nucen ztrácet čas psaním datovky a že stížnost bude řešit nadřízený paní Juchelkové.
Zangi pro 🔒 diskrétní kontakt: 10-9259-1559 | 🏠: ovps.cz, mojeretence.cz | 📱: 774888774 (hlavní v síti T-Mobile), 702021111 (v síti Vodafone), 608087777 (v síti O2). Na textové zprávy nemám kapacitu reagovat, použijte oficiální e-mail nebo zavolejte. Obtěžující (opakované a jinak vynucované) zprávy, resp. flooding bez reakce blokuji.
oldschooltrancer
VIP člen

Re: Stížnost na 6denní nedostupnost služby se zlehčováním a neřešením kritické situace (O2, proces)

Příspěvek od oldschooltrancer »

Flashback? Něco podobného jsem zažil na přelomu 2009/2010, kdy jsem přecházel s číslem O2 na výhodnější zaměstnanecký tarif (také v síti O2). Podmínkou bylo mít číslo vedeno jako předplacenou katu, převod tarif=> tarif nebyl možný. Byl jsem tehdy asi 8 dní bez čísla. Paní na prodejně tehdy špatně zadala číslo nové SIM.
Odpovědět

Vrátit se na „Otevřené zákaznické stížnosti“