Komentuji Zápisy Výboru a KRK Společenství vlastníků domu Janského/Přecechtělova 2234-2240, Praha 5

Tento prostor slouží k tématickým názorovým diskuzím, nemusí být námi sledován a striktně moderován.

Moderátor: Martin Mojmír

Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Děkujeme. Tým interForum.cz
Odpovědět
Martin Mojmír
Provozovatel, admin

Komentuji Zápisy Výboru a KRK Společenství vlastníků domu Janského/Přecechtělova 2234-2240, Praha 5

Příspěvek od Martin Mojmír »

Pobavil Zápis z 1-2025 schůze výboru SVJ a KRK Společenství vlastníků domu Janského/Přecechtělova 2234-2240, Praha 5
Výbor SVDJP 2234-2240, Praha 5 napsal:
2. Kontejnery
Výbor SVJ žádá vlastníky, aby odpad vhazovali do kontejnerů a neodkládali ho vedle nich na zem. Osoby, které odkládají odpad na zem vedle kontejnerů lze ztotožnit na kamerovém záznamu a v případě, že se bude odkládání dopadu vedle kontejnerů na zem opakovat, bude záležitost předána na odbor životního prostředí MČ P13.
Osoby výbor ztotožňovat nebude a nebude ani nic nikam předávat. Za dobu existence SVJ se výbor o pořádek a čistotu kolem našeho domu nezajímal, nikdy nic v tomto konstruktivního neudělal a nebude na tom nic měnit. Nejednou jsem výbor sám informoval a žádal o nápravu nebo pomoc. Nikdy nereagovali. Ani kontrolní komise. Výbor se nezmůže na nic a podle GDPR to, čímž straší, ani udělat nemůže. Kromě toho i kdyby nakonec zasvítilo světlo na konci tunelu a někdo z výboru se probudil, začal uvažovat když už ne konstruktivně, tak alespoň racionálně, něco předali na OŽP, tak mám 10leté důkazy o laxnosti tohoto odboru Prahy 13, čili opravdu, ale opravdu k žádné nápravě nikdy nedojde, to si jsem docela jist. Ale je komické od výboru číst podobné řádky, to se člověk vždy pousměje.
Výbor SVDJP 2234-2240, Praha 5 napsal:
3. Domovní řád
Výbor SVJ žádá vlastníky a nájemníky, aby respektovali a dodržovali domovní řád, který je v plném znění na našich webových stránkách SVJ – čl. III. DENNÍ ŘÁD, a hlučné práce neprováděli zejména ve večerních hodinách a o víkendech – zajistit, aby všechny hlučné práce byly soustředěny do krátkého časového období.
https://www.ikon.eu/admin/files/files/2 ... 202016.pdf
Výbor žádat může, jak chce, ovšem nikdo je poslouchat nebude. Nemůže nic nikomu dokázat. Např. v našem vchodě 2238/1 se vrtá v neděle celkem pravidelně, od výboru akorát sem tak přijde bububu, ale nestane se nic. Výbor je neschopný. Ale je komické od výboru číst podobné řádky, to se člověk vždy pousměje.
Zangi pro 🔒 diskrétní kontakt: 10-9259-1559 | 🏠: ovps.cz | 📱: 774888774 (v T-Mobile), 702021111 (ve Vodafone).
Martin Mojmír
Provozovatel, admin

Re: Komentuji Zápisy Výboru a KRK Společenství vlastníků domu Janského/Přecechtělova 2234-2240, Praha 5

Zápis z 4-2025 schůze výboru SVJ a KRK
Společenství vlastníků domu Janského/Přecechtělova 2234-2240, Praha 5,
IČO: 24126021

2. Únikové cesty v domech

Dnes 13. 3. 2025 došlo z důvodu spálení potravin k silnému zakouření domu 2234 a následnému výjezdu dvou požárních družstev. Na základě této skutečnosti bylo zjištěno, že jsou v únikových cestách ve všech jednotlivých domech umístěny různé věci vlastníků a nájemníků domu. Žádáme obyvatele/vlastníky, aby NEPRODLENĚ ODSTRANILI své věci ze společných prostor v domě, a to zejména z únikových cest. Udržovat volné únikové cesty nařizuje § 5 odstavec 1 písmeno b) zákona 133/85 Sb. ve znění pozdějších předpisů a § 11 odstavec 3 písmeno b) vyhlášky MV 246/2001 Sb. Pokud tak neučiní, věci budou na jejich náklady převezeny do externího skladu.
Jsem rád, že Výbor SVJ zase a opakovaně členy SVJ vyzývá k odstranění jejich věcí ze společných prostor, ovšem nechápu, proč nekonají. Tak snad, pokud vidím věci ve společných prostorech a členové SVJ je ani na opakovanou žádost neodstraní, má odstranění zajistit Výbor SVJ a to tak, že to sami jednotliví členové výboru odnesou, anebo to nechají vyklidit firmou a naúčtovat to bezohledným debilům na patře, no ne?

A když jsme u těch upozorňování na zákony v kontextu se závěrem týkajícím se informace o zákazu chození na lodžie, pak bych si dovolil představenstvu připomenout Zákon č. 101/2000 Sb. Zákon o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů a GDPR. Mám totiž svědectví několika domácností o předávání telefonních čísel jednotlivých vlastníků cizincům, kteří je mají navolávat s požadavkem podepsání zákazu chodit na lodžie. Výboru SVJ a KRK proto doporučuji nejprve zamést si před vlastním prahem. A členům SVJ rozmyslet si, komu své osobní údaje předávají.
Zangi pro 🔒 diskrétní kontakt: 10-9259-1559 | 🏠: ovps.cz | 📱: 774888774 (v T-Mobile), 702021111 (ve Vodafone).
Martin Mojmír
Provozovatel, admin

Re: Komentuji Zápisy Výboru a KRK Společenství vlastníků domu Janského/Přecechtělova 2234-2240, Praha 5

Vážení členové SVJ,

obracíme se na Vás jako navrhovatelé bodu 12, který bude projednáván, a o kterém se bude hlasovat na následujícím shromáždění (vizte program). V době konání shromáždění budeme mimo Českou republiku, a proto se na Vás obracíme touto cestou, abychom Vám objasnili, proč jsme požádali o zařazení návrhu do programu.

Navrhujeme zainteresovaným členům výboru finanční odměnu za práci, kterou odvedli a odvádějí na revitalizaci našich domů. Chceme ocenit především enormní množství času, které bylo a je nutné revitalizaci věnovat, přičemž vycházíme ze zkušenosti s rekonstrukcí naší vlastní bytové jednotky, na základě které máme alespoň hrubou představu. Rádi bychom, aby byli zainteresovaní členové výboru za své úsilí náležitě odměněni. Navrhované částky považujeme za kompromis mezi tím, aby byly odměny důstojné a zároveň to pro nás (celé SVJ) nebylo příliš finančně nákladné.

První část našeho návrhu na odměny zní:

Společenství vlastníků schvaluje mimořádné odměny členům výboru a KRK za práci spojenou
s revitalizací podle následujících bodů:
1. Jednorázová odměna 40 000 Kč pro předsedkyni výboru, Janu Lehkou.
2. Jednorázová odměna 40 000 Kč pro předsedu KRK, Ondřeje Hadrabu.
3. Jednorázová odměna 40 000 Kč pro člena KRK, Davida Jelínka.
4. Jednorázová odměna 20 000 Kč, kterou předsedkyně výboru, Jana Lehká, rozdělí mezi zbývající
členy výboru a KRK podle míry zainteresovanosti jednotlivých členů během revitalizace.

Druhá část návrhu se týká úpravy pravidelných odměn členům výboru tak, aby reflektovala vykonanou práci, aby to zhruba odpovídalo standardům z blízkého okolí a tak, aby se do budoucna počítalo s mimořádnými odměnami a tím pádem na to byly dopředu nachystány finance. Odměny jednotlivým členům výboru a KRV nebyly zvýšeny od roku 2015.

Druhá část našeho návrhu na odměny zní:

Společenství vlastníků schvaluje základní měsíční odměnu pro členy výboru a KRK 4 000 Kč na osobu (dohromady 32 000 Kč) a dále částku 1 000 Kč na osobu (dohromady 8 000 Kč) určenou na mimořádné odměny, jejichž rozdělování bude v kompetenci předsedkyně, případně předsedy, výboru. Rozdělení mimořádných odměn nebude povinné – uvedená částka se může měsíčně ukládat a naspořené peníze použít v době, kdy bude vhodné k odměnám přistoupit.
Jako navrhovatelé tohoto bodu jsme požádali výbor, aby naším jménem tento dopis rozeslal s dostatečným předstihem všem členům SVJ, abyste měli možnost seznámit se se zněním námi navrhovaného bodu a případně nás mohli kontaktovat na emailu viki.kolarova.1@gmail.com v případě nějakých nejasností či dotazů. Vzhledem k naší nepřítomnosti na shromáždění 14.10.2025 požádáme naší sousedku paní Bromovou, aby naším jménem tento návrh na shromáždění přednesla. Avšak paní Bromová nebude zodpovídat naším jménem žádné dotazy a nemá s tímto návrhem nic společného.

Děkujeme za pochopení.

Viki a Petr Kolářovi

Aha. Čili jestli tomu dobře rozumím, tak někdo z členů SVJ jen tak dopředu navrhne odměny pro jednotlivé členy Výboru SVJ a KRK s tím, že jako budou pryč a nemohou tudíž dát návrh až na schůzi? Tohle mi nepřipadá jako implicitní návrh nějakého člena SVJ, nýbrž jako schovka představenstva za někoho jiného. To jim ta prokázaná nejméně čtyřmilionová rozkrádačka z nekonstruktivní revitalizace, ze které si nakoupili někteří např. auta, nestačila? Že se tak hloupě ptám...

Já udělám vzhledem k minulému roku jediné - doporučím, a to pouze teď a tady, hlasovat proti. V našem domě však žijí lidé bohatí nejen na majetku, ale i na duchu (...), tudíž očekávám nejméně 98% souhlas. Já už nemám zájem a nebudu se nadále do ničeho bez relevantního důvodu v rámci SVJ aktivně angažovat nehledě na to, že mě to stálo něco přes 150.000 Kč, které jsem mohl vydělat jinde. Budu si tady pouze psát ty „svoje sračky“ a odhlasuji si na schůzi proti.

P.S.: Opravdu mě někteří alibisticky neoslovujte s tím, ať něco, např. právě toto, řeším. Máte svoje pusinky a ručičky, řešte si to sami.
Martin Mojmír
Provozovatel, admin

18. shromáždění - připomenutí

Vážení vlastníci,

dovolujeme si připomenout zítřejší shromáždění vlastníků, které se bude konat zítra, tj. 14.10.2025 od 18:30hod v jídelně ZŠ Janského.

Potřebujeme schválit:
- účetní závěrku za rok 2024
- pravidla pro rozúčtování nákladů na správu domu a pozemku a pravidla pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytových a nebytových jednotek
- nahradit člena výboru a člena kontrolní komise
- odsouhlasit firmu, která provede výměnu vodoměrů (dle zákona po 5 letech) a výměnu rozdělovačů topných nákladů (dle zákona po 10 letech) - viz informace v příloze
- dořešit náhradu zasklení lodžií některým vlastníkům

Pokud se nebudete moct shromáždění zúčastnit, zvažte prosím udělení plné moci pro zastoupení na shromáždění.

Děkujeme za spolupráci.

výbor SVJ

Tipuji odstup za výbor Jany Lehké a KRK Davida Jelínka... Důvody asi netřeba zmiňovat.

Zápis z 4-2025 schůze výboru SVJ a KRK
Společenství vlastníků domu Janského/Přecechtělova 2234-2240, Praha 5,
IČO: 24126021
4. Schválení účetní uzávěrky za rok 2024
Pochopitelně budu a navrhuji i ostatním, ačkoli to pro ně nebude dávat smysl, neboť s revitalizací stejně souhlasili, hlasovat proti.
5. Rezignace a volba člena výboru SVJ a kontrolní komise
Jak píši výše, tipuji rezignaci a odchod Jany Lehké a Davida Jelínka.
12. Návrh na odměny pro členy výboru a kontrolní komise (zařazeno na návrh vlastníků)
Již jsem se vyjádřil v předchozím příspěvku, viz tedy výše.
15. Diskuse a závěr
Já diskutovat s nikým o ničem nemíním, je mně a může být i jiným vše zcela jasné, čili se tohoto bodu pravděpodobně nezúčastním.

Nelze ode mne očekávat zítra kromě hlasování proti v bodech 4 a 12 nic. Považuji za bezpředmětné mne s čímkoli oslovovat, veškeré informace jsou obsahem předchozích článků na webu duchdoby.cz sekci SVDJP 2234-2240 P5.
Odpovědět

Vrátit se na „Volné diskuze nad články, tématy a/nebo celými kauzami“